OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus, după ce Andrea Pirlo a fost demis

Gabriel Peneș / 28.05.2021, 16:44
OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus, după ce Andrea Pirlo a fost demis

OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus, după ce Andrea Pirlo a fost demis Tehnicianul de 42 de ani n-a reușit să câștige titlul, iar „pedeapsa” a fost cea așteptată. În locul său, pe banca „Bătrânei Doamne” e revenit cel care a adus 5 Scudetto consecutive.

OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus

Andrea Agnelli s-a decis. Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus. Andrea Pirlo a fost demis de conducerea clubului torinez, așa cum era de așteptat. Tehnicianul de 42 de ani nu a reușit să aibe „forța” și experiența pentru o „pălărie prea mare” pentru el. A câștigat Cupa și Supercupa Italiei, dar acestea sunt „mărunțișuri” pentru clubul obișnuit cu titlul. Sezonul abia încheiat era să se termine aproape cu o catastrofă. Abia în ultima etapă, Juventus a „prins” ultimul loc de Champions League, în dauna unui Napoli care s-a împiedicat de Verona.

Mulțumim, Andrea! Acestea sunt primele cuvinte pe care toți trebuie să le pronunțăm la finalul acestei experiențe speciale pe care am trăit-o împreună. Acum câteva luni, Andrea Pirlo, o legendă a fotbalului, a început o nouă aventură pe banca lui Juventus, prima pentru el în calitate de antrenor. (…) Și, ținând cont că în fotbal ce contează sunt victoriile, a adus două trofee la Juventus în câteva luni și a câștigat pe cele mai importante terenuri, de la San Siro până pe Camp Nou. Pentru toate acestea, pentru curaj, dedicare, pasiuni, succesele obținute, îi mulțumim din suflet și îi urăm succes pentru viitorul care, cu siguranță, va fi frumos ”, a transmis Juventus la despărțirea de Pirlo.

OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus, după ce Andrea Pirlo a fost demis
OFICIAL: Radu Drăgușin are un nou antrenor la Juventus. Revine Max Allegri, cel care a condus „Bătrâna Doamnă” spre 5 titluri în Italia

Pirlo a plecat, revine Allegri

La rândul său, Andrea Pirlo și-a luat „la revedere” printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

S-a încheiat primul meu sezon ca antrenor. A fost un an intens, complicat, dar, în orice caz, minunat. Când am fost chemat la Juventus, nu m-am gândit niciodată la riscul pe care trebuia să mi-l asum, deși era evident. Respectul purtat pentru aceste culori și dorința de a mă implica la cele mai înalte niveluri în proiectul care mi-a fost propus au prevalat. Această aventură, în ciuda finalului neașteptat, m-a făcut să realizez cum aș vrea să fie viitoarea mea carieră care sper să fie la fel de plină de satisfacții ca cea de jucător. Este timpul să ne întoarcem la joc și să ne confruntăm cu noi provocări. Vreau să mulțumesc familiei Juventus și tuturor celor care mi-au fost aproape în acest sezon”, a transmis, printre altele, Andrea Pirlo

Acum, Radu Drăgușin își așteaptă noul antrenor. Acesta va fi nimeni altul decât fostul tehnician al juventinilor, Massimiliano Allegri. Acesta a mai condus Juventus între 2014-2019, obținând 5 titluri din tot atâtea posibile. Anunțul a fost făcut vineri după-amiază. Pe contul de Facebook al clubului fost postat mesajul: „Bine te-ai întors acasă, Max!”.

Rămâne de văzut care vor fi planurile noului tehnician în privința lui Radu Drăgușin. Deocamdată, fundașul de 19 ani a spus „pas” convocării la lotul olimpic al României pentru cantonamentul din Spania. Au fost invocate „motive personale”, însă e foarte probabil ca Drăgușin să nu meargă la Tokio, pentru Jocurile Olimpice. Naționala U23 a României va efectua un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, în perioada 31 mai – 9 iunie, unde va juca și două partide amicale interesante. Sâmbătă, 5 iunie, va fi partida contra Mexicului, iar marți, 8 iunie, contra Australiei, alte două selecționate calificate la Olimpiadă.