Olăroiu, despre China în pandemie: ”Nu există mască, nu există distanțare socială. Totul e deschis!”

Sorin Chiriac 24.12.2020, 19:08
Olăroiu, despre China în pandemie: ”Nu există mască, nu există distanțare socială. Totul e deschis!”

Într-o perioadă în care Europa și Statele Unite ale Americii impun tot mai multe restricții, în China este relaxare totală. O spune Cosmin Olăroiu, într-o declarație pentru gsp.ro.

Cosmin Olăroiu este campion în China

Oli: ”În China e cea mai mare libertate de pe glob”

Antrenorul de 51 de ani a revenit în țară, unde a fost declarat antrenorul anului. Olăroiu a adus primul titlu de campioană echipei Jiangsu Suning, o performanță incredibilă pentru micuțul club chinez.

În China e cea mai mare libertate de pe glob aici e. Restaurantele sunt deschise, școlile sunt deschise, nu există mască, nu există distanțare fizică. Într-adevăr, s-au respectat la sânge toate regulile atunci când a trebuit, adică la început.

Tehnicianul român a vorbit și despre greutățile pe care le-a întâmpinat, în pandemia de Covid-19.

Din cauza pandemiei n-am putut să-mi aduc familia aici, în China. Am stat singur un an, a fost complicat. Am fost cazați într-un complex imens, care conține 7 hoteluri, cu terenuri de antrenament, cu parcuri unde puteam să ieșim să ne plimbăm. Cu teste făcute săptămânal, la care n-a fost pozitiv nici măcar o singură persoană în toate aceste luni de zile, de la nicio echipă.

Într-un interviu de excepție pentru PlaySport, Oli a vorbit despre felul în care el și clubul au gestionat situația în ultimele luni.

Ceea ce au făcut acești băieți este absolut fantastic, nu am cuvinte să descriu cât sunt de mândru de ei. Noi suntem închiși de 120 de zile într-un complex cu șapte hoteluri, în care sunt cazate toate echipele. Nu avem voie să ieșim. Deloc. Psihic este destul de dificil de asimilat, jucătorii au și ei familii, copii. Plus că se mai plictisesc, este greu să vezi și să faci zi de zi același lucru, pe o suprafață delimitată. Cu toate acestea, ei au reușit să rămână motivați și să facă performanță. Una la care nu se aștepta nimeni.

În ultima perioadă, lucrurile nu au fost tocmai roz la echipă. Pe final de an, Cosmin Olăroiu a pierdut finala Cupei, într-un meci pe viață și pe moarte cu Shandong Luneng, scor 0-2. După un lung șir de speculații apărute în mass media, în luna noiembrie, antrenorul român a rupt tăcerea și a recunosc faptul că nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă la Jiangsu Suning, ba chiar a lăsat să se înțeleagă faptul că nu exclude posibilitatea de a pleca de pe banca tehnică a campioanei Chinei:

Sunt de trei ani la acest club şi când am venit mi-au promis că mă vor susţine în orice fel pentru a duce echipa în Liga Campionilor. Din nefericire, această susţinere nu a venit niciodată, deloc. Opt jucători care au jucat finala CSL au evoluat şi în primul meci cu Guanghzou când am venit aici. Guangzhou mai are doar doi sau trei jucători în lot care au evoluat atunci. Vreau să câştig şi voi merge mereu acolo unde există dorinţă de victorie, la cluburi care au această dorinţă. De obicei, când nu văd acest lucru, nu îmi place să mai rămân., a declarat antrenorul, pentru The Asian Game.

Urmăriți Playsport.ro și pe