Pedeapsa primită de Cristi Săpunaru, motiv de critică pentru oamenii de fotbal: „Minimum 5 etape”

Robert Zanfir 29.09.2022, 21:26
Pedeapsa primită de Cristi Săpunaru, motiv de critică pentru oamenii de fotbal: „Minimum 5 etape”

Helmut Duckadam se declară revoltat în urma deciziei date de Comisia de Disciplină a FRF în cazul Cristian Săpunaru. Fundașul Rapidului a primit doar o etapă de suspendare după scandalul în care a fost implicat la Târgu Jiu, în meciul dintre FC U Craiova și Rapid.

„Cazul Săpunaru” a provocat un val de revoltă în rândul oamenilor de fotbal din România. Deși imaginile au dovedit că fundașul Rapidului a fost implicat în evenimente pe marginea legii, a regulilor și a bunului simț, acesta a primit doar o etapă de suspendare din partea oficialilor. „Bătaie de joc!”, au strigat oltenii. „S-a dat liber la flegme”, spune Marius Avram. „Mă mir că nu i-au dat o repriză”, a venit și ironia lui Mihai Stoica. Și Helmut Duckadam a preferat să ironizeze situația.

Helmut Duckadam ironizează decizia în cazul Săpunaru

Cristi Săpunaru a fost suspendat o etapă în urma incidentelor de la Târgu Jiu. A primit și o amendă de 9.400 de lei. Și-a ispășit pe deapsa în meciul cu CS Afumați, câștigat de giuleșteni cu 3-0.

„Rezolvarea” cazului l-a deznădăjduit pe Duckadam, care crede că pedeapsa ar fi fost cu mult mai mare dacă ar fi fost vorba de o echipă mică.

„Sunt de acord cu Ion Crăciunescu, mi se pare o sancțiune prea exagereată. Cred că nu trebuia să-i dea nimic. De ce să-i dea cu Afumați? Cred că nu juca oricum.

Da, sunt ironic, sigur. Comisiile judecă în funcție de echipe. Dacă era o altă echipă, din provincie, cred că-i umfla de nu se vedeau.

Asta e, ne-am obișnuit, mergem înainte, n-are rost să ne facem iluzii că vreodată va fi ceva corect în țara asta”, a spus Helmut Duckadam, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Mihai Stoica revoluționează regulamentul

Mihai Stoica nu a ratat ocazia de a ironiza decizia Comisiei de Disciplină. Managerul FCSB crede că rapidistul trebuia suspendat pentru doar o repriză, pentru a preveni un eventual recurs.

Ce este iar interesant e că dacă o suspendare este mai mică de 4 etape, nu se poate face recurs. Eu cred că ar trebui să se facă recurs la orice hotărâre a Comisiei și să îi dea doar o repriză de suspendare (n.r. – ironic). Totul e o glumă! E drăguț și că decizia a fost amânată și a venit tocmai înaintea unui meci ca acesta, în Cupă. Dacă aș spune ce cred acum, aș ajunge la Comisii”,
Mihai Stoica, pentru Orange Sport.

Mie Săpunaru îmi place foarte mult, îl stimez foarte mult, dar de data asta a greșit și trebuia să plătească zdravăn pentru greșeala pe care a făcut-o. Eu zic că minim 5 etape
Ion Crăciunescu, la Digi Sport