Pep Guardiola, mesaj mobilizator către fotbaliștii de la Manchester City, înaintea finalei Champions League. “Inter este mai bună decât noi”

Ioan Valentin Oprea 09.06.2023, 22:47
Pep Guardiola, mesaj mobilizator către fotbaliștii de la Manchester City, înaintea finalei Champions League. “Inter este mai bună decât noi”

Manchester City e aproape de a cuceri, pentru prima dată în întreaga sa istorie, trofeul Ligii Campionilor, dar Pep Guardiola se teme de defensiva lui Inter. Antrenorul principal al formaţiei de pe „Etihad Stadium” spune că elevii săi nu vor avea mari spaţii de manevră pentru a depăşi apărarea supra-aglomerată a italienilor.

În urmă cu doi ani, în 2021, City ajungea, în premieră, în ultimul act al Champions League. „Cetăţenii” au cedat atunci în faţa rivalilor de la Chelsea. Guardiola speră că De Bruyne şi ceilalţi coechipieri ai săi au tras învăţăminte din acea experienţă şi vor avea acum mult mai multă răbdare pentru a deschide defensiva nerazzurilor.

Trebuie să fim răbdători. Cel mai important este ca la 0-0 să nu ne gândim că pierdem. Echipele din Italia, la 0-0, cred că vor câștiga. Trebuie să fim stabili, iar în momentele grele să pășim înainte. Nu se știe niciodată ce se va întâmpla”, a fost mesajul tehnicianului spaniol pentru Erling Haaland şi compania.

Cere atenţie la contraatacuri

Guardiola avertizează, de asemenea, asupra contraacurilor în viteză declanşate de Inter. Acesta cere atenţie maximă asupra fundaşului Bastoni, care s-a remarcat, de multe ori, prin pasele sale lungi şi diagonalele precise trimise direct către atacanţii Lautaro Martinez sau Romelu Lukaku.

Sunt periculoși prin felul în care joacă, cu un pressing avansat. Onana este un portar incredibil, Bastoni, pe partea stângă, la fel. Are calitatea de a trimite mingea atacanților, are abilitatea de a pasa. Trebuie să încercăm să ne apărăm.  Când avem mingea, trebuie să încercăm să atacăm. Este dificil în fața a cinci jucători în defensivă, trebuie să găsim soluții, să fim eficienți”, a explicat Guardiola.

Recunoaşte superioritatea istorică a lui Inter

Chiar dacă recunoaşte că trupa de pe „Giuseppe Meazza” are de partea sa tradiţia, tehnicianul în vârstă de 52 de ani e ferm convins că jucătorii săi se vor ridica la înălţimea finalei de pe „Ataturk Stadium”, din Istanbul.

Din punct de vedere al istoriei, Inter este mai bună decât noi. Asta nu este important. Important este ca sâmbătă, la ora 22:00, să jucăm cât mai bine posibil”, a concluzionat Guardiola.  

Urmăriți Playsport.ro și pe