Petrescu semnează cu turcii. Șumudică: ”Telefonul meu e închis pentru el!”

Sorin Chiriac 05.01.2021, 10:34
Petrescu semnează cu turcii. Șumudică: ”Telefonul meu e închis pentru el!”

Dan Petrescu semnează cu turcii. Șumudică: ”Telefonul meu e închis pentru el!”. La Kayserispor, ”lanterna roșie” din Super Lig, ”Bursucul” va avea sub comanda sa trei românii: Silviu Lung Jr., Cristi Săpunaru și Denis Alibec. Acesta sunt informațiile care parvin din presa turcă, confirmate și de singurul tehnician român de acolo, Marius Șumudică.

Petrescu semnează cu turcii. Șumudică: ”Telefonul meu e închis pentru el!”

De altfel, Șumi a confirmat că bașkanul lui Kayserispor l-a sunat, pentru a-i cere referințe despre Petrescu. Antrenorul anului în Turcia s-a arătat însă extrem de deranjat că ”Bursucul” nu l-a sunat, înainte de a accepta oferta. El consideră că era normal ca acesta să îl contacteze, pentru a obține sfaturi despre nivelul competiției.

În momentul de față, telefonul meu e închis. Până acum a fost deschis. După meciul cu mine, putem discuta. Suntem amici, suntem colegi, ne respectăm. Până la meciul cu mine, telefonul meu e închis. Eu aș fi dat un telefon înainte. Dacă aș pleca în Emirate, l-aș fi sunat pe Reghecampf să îl întreb ce e acolo. M-a deranjat, recunosc, dar fiecare procedează în felul lui, are filosofia lui. Atât îi transmit, telefonul meu e închis pentru el, a declarat Șumidică, pentru Digi Sport.

Poate câștiga peste 3 milioane de euro, în 2 ani și jumătate!

Dan Petrescu
Dan Petrescu ar putea începe o nouă aventură, în Turcia

Există voci în fotbalul românesc ce susțin că ultimul loc din Turcia este sub nivelul antrenorului ce a câștigat ultimele trei titluri în România. Și totuși, pe lângă provocarea de a salva echipa de la retrogradare, Petrescu este stimulat și financiar. Se pare că înțelegerea cu turcii  se întinde pe un an și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Până la finalul actualului an competițional, Petrescu va încasa 400.000 de euro din salarii (50.000/lună), plus 100.000 la semnătură, scrie gsp.ro.

Sursa citată notează că, în stagiunea următoare, Dan Petrescu va câștiga pe an nu mai puțin de 850.000 de euro, net! Aceeași sumă ar urma să fie virată în conturile „Bursucului” și în sezonul 2022/23, însă numai dacă gruparea turcă va decide să activeze prelungirea contractului. La un calcul simplu, în doi ani și jumătate, Petrescu poate depăși câștiguri de 3 milioane de euro. Cu condiția să aibă performanțe notabile. Mai exact, să salveze echipa de la retrogradare, să câștige Cupa sau să se califice într-o grupă europeană.

Iată bonusurile propuse de bașkani ”Bursucului”:

  • 100.000 € pentru salvarea clubului de la retrogradare în acest sezon;
  • 100.000 € dacă echipa termină în primele 5
  • 200.000 € dacă Petrescu va câștiga Cupa Turciei
  • 500.000 € pentru câștigarea campionatului
  • 500.000 € pentru calificarea lui Kayseri într-o grupă europeană.

De-a lungul carierei, Petrescu le-a antrenat din postură de „principal” pe Sportul, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Tg. Mureș, Jiangsu Suning, Al Nasr Dubai, Guangzhou Hengfeng și CFR Cluj.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe