Petrolul Ploiești are adversară puternică pentru semnătura lui Constantin Budescu. O nouă pistă pentru „magician”

Olteanu Ștefan / 27.06.2022, 16:37
Petrolul Ploiești are adversară puternică pentru semnătura lui Constantin Budescu. O nouă pistă pentru „magician”

Semnătura lui Constantin Budescu întârzie să își facă apariția pe un nou contract, iar Petrolul Ploiești, echipă despre care se credea că este favorită să ajungă la un acord cu mijlocașul de 33 de ani, are o adversară puternică în cadrul negocierilor. Budescu este în tratative și cu o altă formație din Liga 1, unde și-ar fi manifestat deja intenția de a juca în sezonul 2022 – 2023.

E luptă mare pentru semnătura lui Constantin Budescu. Ce adversară puternică le-a ieșit în cale celor de la Petrolul Ploiești

În urmă cu aproximativ o lună, Costel Lazăr, președintele clubului Petrolul Ploiești, dezvăluia în exclusivitate pentru PlaySport.ro că se află în negocieri avansate pentru a obține semnătura lui Constantin Budescu, însă în ultimele săptămâni lucrurile s-au schimbat radical și gruparea de pe „Ilie Oană” are o adversară puternică în cursa pentru obținerea unui acord.

Mijlocașul de 33 de ani, care se recuperează după accidentarea suferită în aprilie, pare tentat să continue la FC Voluntari. Contractul său cu echipa ilfoveană a expirat la finalul sezonului, însă antrenorul Liviu Ciobotariu își dorește în continuare să îl aibă pe Budescu în lot.

Și, potrivit unei dezvăluiri făcute de tehnician, dorința este reciprocă. Liviu Ciobotariu a detaliat o discuție pe care a avut-o cu Budescu recent:

Sper să avem rezultatele pe care le-am avut sezonul trecut. Însă, realist vorbind, salvarea de la retrogradare ar trebui să fie obiectivul principal.

(n.r. – despre Budescu). Am avut o discuţie. A fost la stadion acum o săptămână. A venit să-şi revadă colegii. Mi-aş dori foarte mult ca el să rămână. Am avut o discuţie cu el, mi-a zis: „Mister, eu mi-aş dori să rămân!”.

Însă, totul depinde numai de el. El e liber de contract şi mi-aş dori să revină la echipă”, a declarat Liviu Ciobotariu, potrivit Orange Sport.

Constantin Budescu a spus lucrurilor pe nume. Cea mai concretă ofertă pe care a primit-o a fost de la FC Voluntari

Accidentat la tendon pe 2 aprilie, în disputa FC Voluntari – Farul Constanța 1-0, Constantin Budescu a fost supus unei intervenții chirurgicale, care îl va ține departe de teren între 4 și 6 luni. Noul sezon al Ligii 1 este programat să debuteze pe 16 iulie, însă Budescu va rata, cel mai probabil, o bună parte din startul campionatului.

În finalul lunii mai, Budescu recunoștea că a purtat negocieri cu FC Voluntari pentru prelungirea contractului. În schimb, cu Petrolul a spus că nu a avut nicio discuție despre transfer:

Sper să o țin tot așa și să revin mai repede de 6 luni. Nu știu dacă voi reveni la startul sezonului, dar în primele etape voi reveni.

Nu am discutat mult cu cei de la Petrolul. Am fost doar la petrecere. Nimic despre un transfer la Petrolul, am înțeles că sunt și niște probleme acolo. Cu cei de la Voluntari am vorbit de o prelungire, dar momentan am zis că sunt accidentat și am timp să mă gândesc ce va fi.

Am spus tot timpul că-mi doresc să mă întorc să joc la Petrolul în prima ligă. Dar nu s-a pus problema să discutăm detalii.

Au fost oferte mai tot timpul, dar din gură poate spune oricine, orice. Ofertele sunt în țară în momentul ăsta. Sunt vreo 3, 4 echipe acum, dar nu pot să le spun. Mai concret a fost cu cei de la Voluntari”, spunea Budescu, la Pro Arena.

Trei goluri și două pase decisive a reușit Budescu, în 22 de meciuri jucate în sezonul trecut. Cota lui de piață este de 900.000 euro, conform Transfermarkt.

Se întărește FC Voluntari cu un portar cu experiență. Cine este noul jucător al formației ilfovene.