Piedestal pentru Simona Halep din partea englezilor, înainte de Wimbledon 2021. Românca a aflat vestea după retragerea de la Bad Homburg

Mihai Rosoiu 21.06.2021, 10:11
Piedestal pentru Simona Halep din partea englezilor, înainte de Wimbledon 2021. Românca a aflat vestea după retragerea de la Bad Homburg

Startul Grand Slam-ului de la Wimbledon se apropie cu pași repezi. La Londra se muncește din greu pentru organizarea celei mai așteptate competiții de tenis a anului. Englezii au ridicat un adevărat piedestal pentru Simona Halep, înainte de Wimbledon 2021. Aflată într-o perioadă mai puțin favorabilă a carierei sale, românca a aflat vestea după retragerea de la Bad Homburg.

Cum au ridicat britanicii un piedestal pentru Simona Halep, înainte de Wimbledon 2021

La începutul acestei săptămâni, oficialii turneului de la Londra au anunțat lista favoriților. Printre jucătoarele cotate cu șanse uriașe la câștigarea marelui trofeu se află și Simona Halep, care și-a anunțat prezența pe iarba londoneză. Diriguitorii tenisului profesionist mondial au anunțat că Simona Halep este a doua favorită în cadrul turneului care va debuta în viitorul apropiat.

Românca este, cu singuranță, una dintre vedetele competiției, iar revenirea sa este așteptată cu sufletul la gură. După ruptura musculară suferită la Roma, constănțeanca a dispărut din circuit. A urmat un program strict de recuperare și se părea că își va relua traseul obișnuit la Bad Homburg.

Numai că înaintea startului, Simona Halep și-a anunțat retragerea. A fost momentul în care suporterii campioanei noastre au început să-și pună numeroase întrebări. Inclusiv referitoare la prezența sa la Wimbledon.

A dat asigurări că va fi prezentă pe iarba londoneză

Deși există multe necunoscute referitoare la starea sa fizică, Simona Halep și cei din staff-ul ei au dat asigurări că participarea la Wimbledon 2021 este sigură.

Ieșirea de pe tabloul turneului din Germania a fost un semnal de alarmă, mai ales că problemele medicale sunt tot la gamba piciorului stâng, acolo unde s-a produs ruptura care a scos-o din circuit pentru o bună bucată de vreme.

A treia jucătoare de tenis a planetei a devenit a doua favorită la Marele Șlem al Angliei. Retragerea japonezei Naomi Osaka a urcat-o pe româncă o poziție pe tabelul jucătoarelor cu cele mai mari șanse la cucerirea marelui trofeu.

Simona Halep, deținătoarea ultimului Wimbledon

În 2019, Simona Halep reușea una dintre cele mai mari surprize ale acelui sezon. Constănțeaca se impunea pe iarba de la Wimbledon, deși această suprafață nu este una dintre favoritele sale. Victoria obținută atunci în fața legendarei Serena Williams, a fost ultima disputată pe arenele de la All England Club.

Anul trecut, turneul de la Wimbledon nu s-a disputat. Pandemia a împiedicat organizarea celei mai conservatoarea competiții sportive din tenisul mondial.

Cu alte cuvinte, Simona Halep merge în capitala Angliei pentru a-și apăra trofeul câștigat în urmă cu doi ani, la capătul unui turneu de poveste.

Urmăriți Playsport.ro și pe