Portretul lui Alexandru Maxim, făcut chiar de Mihai Stoica. Cum i-a impresionat un copil pe toți jucătorii de la FCSB

Dragos Stefanescu 16.01.2022, 12:04
Portretul lui Alexandru Maxim, făcut chiar de Mihai Stoica. Cum i-a impresionat un copil pe toți jucătorii de la FCSB

FCSB a a doptat în ultimii ani o nouă strategie. Echipa roș-albastră a dat credit tot mai mult tinerilor fotbaliști de la propria academie. Alexandru Maxim este noul puști minune de la FCSB. Acesta a debutat în echipa lui Toni Petrea în amicalul cu CS Mioveni. Mihai Stoica a fost impresionat de evoluția portarului de 14 ani și i-a creionat portretul în câteva cuvinte.

Puștiul Alexandru Maxim l-a impresionat pe Mihai Stoica

În ultimii ani, a devenit o obișnuiță la FCSB ca tinerii fotbaliști de la propria academie să fie promovați la prima echipă la vârste foarte fragede. În perioada de pregătire din luna aceasta, Toni Petrea a chemat mai mulți juniori la antrenamentele primei echipe. Alexandru Maxim (14 ani) este unul dintre puștii care au debutat la FCSB în meciurile de pregătire. Uriașul din Academia FCSB-ului, care măsoară 1,99 metri, a fost trimis pe teren de Toni Petrea în ultimele 5 minute ale amicalului cu CS Mioveni.

Maxim l-a impresionat pe Mihai Stoica prin modul în care s-a antrenat alături de echipa mare. Managerul FCSB l-a lăudat pe tânărul fotbalist pe care îl vede în viitorul apropiat în poarta echipei secunde a clubului roș-albastru.

A debutat Alexandru Maxim, Max, la nici 15 ani. Îi va împlini luna aceasta.

Nu se pune problema să apară la meciurile oficiale, deocamdată e mic, dar cred că din vară va fi pregătit să apere poarta echipei secunde, dacă nu chiar mai devreme.

Când am auzit că are curaj la antrenamentele alături de ceilalți m-am bucurat. La antrenamentele pe care le-am văzut, copilul a fost chiar foarte bine.

De regulă, când aduci portari de la juniori, se întâmplă să-ți mai strice dintre antrenamente. Sunt antrenamente care se termină cu competiții și când greșește portarul nu îți pică bine, dar copilul a fost chiar foarte bine. Miercuri s-a jucat 11 vs. 11 pe teren normal, a apărat o repriză și a avut 3 intervenții foarte bune, una la Keșeru în situație de 1 la 1”, a afirmat Mihai Stoica la Telekom Sport.

Mihai Stoica a pus tunurile pe CFR Cluj

FCSB și CFR Cluj se vor înfrunta duminica viitoare, în prima etapă de la reluarea Ligii 1. Războiul declarațiilor a început deja, Mihai Stoica trimițând câteva săgeți către rivalii din Gruia. Managerul FCSB susține că CFR Cluj nu va fi niciodată peste Universitatea Cluj, în inimile fanilor locali, indiferent câte trofee va câștiga.

Sergiu Buş s-a reîntors acolo unde cunoaşte toată galeria. Nici nu e greu să-i cunoşti, că sunt cam puţini. E normal că-i cunoşti. Poţi să faci şi un grup pe WhatsApp cu ei, că nu e problemă. Acolo şi cei din club ţin cu Universitatea. Asta ştiu eu. Universitatea e echipa oraşului şi toată lumea ţine cu Universitatea.

Niciodată în istorie nu se va întâmpla aşa ceva (n.r. – ca CFR Cluj să fie mai susţinută decât U Cluj). Poate să ia CFR 24 de campionate la rând, să joace în Champions League de 11 ori, să ajungă în primăvara europeană. Nimeni din România nu poate să ţină cu o echipă precum CFR Cluj”, a spus Mihai Stoica.

Urmăriți Playsport.ro și pe