Premoniție sumbră despre naționala României: „Noi nu vom mai prinde echipa care se va califica la Campionatul Mondial”

Robert Zanfir 16.11.2022, 16:58
Premoniție sumbră despre naționala României: „Noi nu vom mai prinde echipa care se va califica la Campionatul Mondial”

Florin Prunea (54 de ani) este tot mai convins că nu va mai prinde timpul în care naționala României să se califice la un Campionat Mondial. Au trecut 24 de ani de la ultima Cupă Mondială la care au jucat „tricolorii”.

Florin Prunea rămâne unul dintre cei mai duri contestatari ai actualei conduceri de la FRF. Fostul mare portar al naționalei a participat la ultimele două Cupa Mondiale care au aliniat România la start: CM 1994, din SUA, și CM 1998, din Franța. Fostul goalkeeper al lui Dinamo are și două Campionate Europene în palmares. Suficientă experiență pentru a da un verdict sumbru în ceea ce privește viitorul fotbalului românesc.

Premoniție sumbră a lui Florin Prunea despre naționala României

România nu va participa la Campionatul Mondial din Qatar. O va face Playsport, care are trimis special la prima Cupă Mondială din zona arabă. Florin Prunea crede că vor mai trece mulți ani până când tricolorii vor juca la cea mai frumoasă competiție a lumii.

„Nu cred că vom mai prinde noi ediţia de Cupă Mondială la care România să se califice. Nu ştiu, îmi e greu să spun când ne vom califica din nou, dar la cum arătăm acum este imposibil să ne calificăm la Cupa Mondială.

Eu cred că o schimbare ar trebui să vină de sus în primul rând. Când vom avea un om cu viziune, care va dori să schimbe ceva în fotbalul românesc şi care se va pricepe, bineînţeles, care va face din suflet acest lucru, atunci se vor mişca lucrurile.

Din păcate, cei care sunt acum nu au nicio legătură cu fenomenul. Nici nu îi interesează altceva în afară de câştigurile proprii”, a declarat Prunea pentru Agerpres.

Echipa mea favorită e Brazilia. Tot timpul am fost un fan al Braziliei, la toate ediţiile Cupei Mondiale. În privinţa revelaţiei acestui Mondial îmi e greu să spun, dar cred că o echipă din Africa. Cred că Brazilia va câştiga Cupa Mondială, iar Neymar va fi declarat cel mai bun jucător al turneului”,
Florin Prunea.

Messi și Ronaldo, ultimul bal

Campionatul Mondial din Qatar se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022 și va avea acoperire totală pe Playsport.

A 22-a ediţie a Cupei Mondiale la fotbal se va desfăşura într-un sistem cu 32 de echipe, ultima în acest format. CM 2026, din SUA, Mexic şi Canada, va alinia la start 48 de naționale.

Turneul final din Qatar va fi și ultimul bal pentru Mesi și Ronaldo, poate cei mai mari fotbaliști din istorie.

„Este normal ca Messi şi Ronaldo să ajungă să facă şi acest pas. Sunt doi jucători care au dominat topurile mondiale în ultimii ani. Dar vine un timp la care trebuie să te retragi. Mie îmi e greu să cred că va mai veni cineva ca ei, la nivelul lor, din spate. Nu cred că se poate ridica cineva acum la nivelul la care au fost ei”, a mai spus Florin Prunea.