Primul meci, prima victorie pentru Novak Djokovic în 2022. Fanii l-au aplaudat în picioare la Dubai | VIDEO

Robert Zanfir / 21.02.2022, 23:40
Primul meci, prima victorie pentru Novak Djokovic în 2022. Fanii l-au aplaudat în picioare la Dubai | VIDEO

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a trecut, luni, de Lorenzo Musetti (58 ATP), scor 6-3, 6-3, în turul 1 de la Dubai. A fost primul meci din 2022 pentru sârbul care a fost expulzat din Australia, pentru că a refuzat să se vaccineze anti-covid-19.

În turul doi, Djokovic va evolua cu învingătorul meciului dintre rusul Karen Haceanov şi australianul Alex de Minaur.

Primul meci, prima victorie pentru Djokovic în 2022. Fanii l-au aplaudat în picioare la Dubai

Novak Djokovic a fost în prim-planul unui scandal care a ținut cu sufletul la gură lumea tenisului. A fost ținut în carantină în Australia, a fost în centrul unui proces, ca apoi să fie expulzat pentru că încălcat regulile anti-pandemie din țara de la Antipozi.

Victoria cu italianul Lorenzo Musetti a fost primul meci jucat de liderul ATP în 2022. Ultima dată când sârbul a intrat pe teren a fost luna decembrie.

Iar fanii prezenți în tribune la turneul ATP 500 Dubai au simțit nevoia să îl aplaude îndelung pe cel pe care nu puțină lume îl consideră cel mai bun tenismen din istorie.

Novak Djokovic vorbește deschis despre drama trăită în Australia. “Doar ei m-au susținut”

Novak Djokovic a declarat că este motivat să joace „mai bine ca niciodată”, într-un interviu acordat televiziunii naţionale din Serbia (RTS). Afirmațiile au fost făcute cu câteva zile înainte de revenirea pe terenul de tenis, cu ocazia turneului de la Dubai.

„Îmi respect colegii și înțeleg că unii dintre ei nu au vrut să vorbească, iar unii dintre ei m-au criticat sau nu le-a plăcut felul în care am intrat în Australia.

Mi-aș dori doar ca ei să asculte și poziția mea în toată această poveste. Dar poziția lor nu a fost ușoară. A fost atât de multă atenție asupra evenimentului și e de înțeles atitudinea unora dintre ei.

Am primit și susținere puternică de la mulți jucători. Nick Kyrgios m-a surprins plăcut, pentru că noi am avut divergențe în trecut. I-am mulțumit lui și tuturor celorlalți care m-au susținut. De exemplu: Alexander Zverev, Daniil Medvedev sau Alize Cornet.”, a spus Djokovic, conform celor de la tennishead.co

Vaccinat sau nevaccinat, ar fi bine ca Novak Djokovic să poată juca din nou la turneele de Grand Slam”,
Rafael Nadal, recent câştigător al Australian Open