După revenirea în Superliga, Dinamo a mai primit o veste bună. Tocmai a fost câștigat procesul intentat de Nicolae Badea pentru recuperarea unei sume deloc de neglijat.
Concret, fostul acționar solicita în instanță, prin intermediul companiei sale, Computerland SRL, achitarea unei datorii de 80.0000 de euro (433.615 lei). Aceasta a survenit de îndată ce clubul a intrat în insolvență.
Conform gsp.ro, instanța le-a dat câștig de cauză alb-roșilor, dar hotărârea nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel. Badea susține că a achitat în perioada iulie – decembrie 2021, în numele și la solicitarea reprezentanților legali ai lui Dinamo, nu mai puțin de 15 facturi, 152.845 de lei din suma totală fiind virați hotelului Crystal Palace, care îi aparține fostului președinte al LPF, Dumitru Dragomir, pentru „refacturare servicii cazare perioada 30 iunie – 18 octombrie 2021”.
De cealaltă parte, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu cataloghează acțiunea drept neîntemeiată, pe motiv că sumele respective reprezintă contravaloarea serviciilor de publicitate prestate de echipă pentru Computerland.
„Instanța reține că suma de 433.615,67 lei pretinsă de contestatoare nu este datorată de debitoare, nu are caracter curent, cert, lichid și exigibil și nu sunt îndeplinite condițiile art. 75 alin. 3 și art. 102 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, fiind în mod legal respinsă de administratorul judiciar”, se arată în hotărârea magistraților.
În contestația depusă la Tribunalul București, Nicolae Badea a susținut că actul adițional nu a fost semnat de ambele părți, ci doar de Iuliu Mureșan, care ocupa în acel moment funcția de administrator special în cadrul clubului. De asemenea, Răzvan Zăvăleanu a fost acuzat că a încercat să-i inducă în eroare pe magistrați.
„Pentru a proba încercarea de inducere în eroare a instanței de către administratorul judiciar, atașat la prezenta contestație este depus email-ul transmis în data de 20 iunie 2022 de un reprezentant al administratorului judiciar, în persoana dlui Claudiu Balog, având ca subiect: ‘Stingere creanțe’.
Prin acest email ni se comunică un Contract de prestări servicii de promovare datat 20.06.2022, având stabilită la art. 4.1.2 ‘valoare totală 433.615,67 lei+TVA, ce va fi achitată până la data de 30.06.2022’, valoare ce corespunde întocmai și la virgulă cu valoarea creanței solicitată prin notificările repetate adresate debitoarei și prin cererea de plată formulată de subscrisă.
Ori, în susținerea măsurii de respingere a cererii de plată, administratorul judiciar invocă și încearcă validarea unui act nelegal și fraudulos pentru subscrisa, prin încercarea de creare a unei aparențe de legalitate a actului adițional nr. 1 din 12.07.2022”, se arată în contestația depusă de Nicolae Badea prin Computerland.