Programul lui David Popovici. Ce urmează pentru noul campion mondial

Octavian Vasilescu / 24.06.2022, 10:39
Programul lui David Popovici. Ce urmează pentru noul campion mondial

David Popovici (17 ani) a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație, iar în perioada următoare nu are timp de pauză. În acest material puteți vedea cum arată programul lui David Popovici pentru restul anului.

Miercuri, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. Acest succes vine la două zile după ce românul a triumfat în proba de 200 metri liber.

Ce program are David Popovici după Budapesta

În următoarele două luni, Popovici va mai concura la trei competiții majore. În perioada 5-10 iulie va concura în Otopeni, la Campionatele Europenele de juniori. Românii vor avea șansa să-i facă galerie lui Popovici chiar la el acasă.

În perioada 11-17 august, David Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori la Roma. În 2021, puștiul a impresionat în capitala Italiei. El a stabilit un record mondial la Europenele de juniori de la Roma, 1 min 45 sec 26/100.

Vara lui David Popovici se încheie la Lima, capitala statului Peru. El va concura la Campionatele Mondialele de juniori în perioada 30 august – 4 septembrie. Pentru David va fi ultima ediție a Mondialelor de juniori la care va putea participa.

Din 1973 nu s-a mai întâmplat ca un sportiv să câștige medalia de aur la CM de natație în ambele probe, 100 metri liber și 200 metri liber! Jim Montgomery era ultimul care reușise această performanță, la Belgrad. Sportivul nostru a reușit acum această performanță incredibilă, la Budapesta.

Popovici, lăudat de presa din străinătate

L’Equipe: „Maxime Grousset a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de natație, în proba de 100 metri liber. Francezul a fost învins de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la o medalie de aur, dar Grousset a fost învins cu șase sutimi. Popovici a obținut medalia de aur, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a completat podiumul”.

Marca: „Dublă istorică pentru tânărul David Popovici. Pentru prima oară din 1973 încoace, românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber. O finală de 100 metri liber este o cursă unică, nu se compară cu nimic. Presiunea nu-l afectează pe Popovici, care a câștigat pe final. Chiar dacă a arătat mai bine în semifinale, unde a avut un stil agresiv, Popovici a tranșat și finala. Întreaga lume a sportului îl consideră un star în ascensiune”

RMC Sport: „David Popovici a devenit al doilea cel mai tânăr campion mondial din istorie. Americanul Andy Coan rămâne lider în acest clasament. Maxime Grousset a ratat medalia de aur la numai șase sutimi, fiind învins de Popovici”.