Purificarea Rapidului

Radu Oprișan 22.01.2021, 13:27
Purificarea Rapidului

Rapidul fotbalistic e gata să revină în prima ligă și, totodată în prima linie a reflectoarelor. Paradoxal, giuleștenii au reușit printr-o uluitoare forță interioară, de care nu credeam să fie capabil legendarul club, să transforme falimentul într-un avantaj. Ceea ce devine un coșmar oribil pentru cluburile de la noi, priviți zbaterea disperată a lui Dinamo, a venit ca o izbăvire pentru Rapid. Dureroasă, dar sănătoasă! După ce vestea insolvenței a căzut ca un trăsnet, devenind un preludiu al falimentului, Rapidul a intrat în procesul de regenerare. Silențios și eficient.

„Phoenix” de Giulești

Detestabilul Valeri Moraru a pus picătura care a umplut paharul și s-a oficializat falimentul. Pe vremea aceea, expresia „Rapid nu moare” părea un slogan golit de sens dar, întreg mediul vișiniu s-a grupat în jurul său cu o forță tulburătoare. Rapidul s-a dus în liga a -V-a și a urmat un drum pe care nici un alt club nu a avut curajul să-l parcurgă. Fotbalistic, giuleștenii au urcat treaptă cu treaptă, pînă în pragul primei divizii, având o aparentă liniște de a construi. Iluzia promovării le-a tulburat un pic tensiunea cînd cu demiterea lui Pancu, dar oamenii și-au văzut de treabă. În spiritul atât de rapidist, giuleștenii sunt mereu o pată de culoare. De curând l-au propus ca antrenor pe Mihai Iosif, recitatorul de versuri eminesciene, care a dus echipa în buza promovării. Cu băiatul legendarului Fane Țîră în lot, cu Alex Ioniță repatriat și dornic de glorie rapidistă, și cu Mircea Leasă crescut în tumultul tribunei și coborât apoi în iarbă, dar și cu Luca Florică venit din Franța să respire parfumul gloriei în Giulești, Rapidul mai are un pic.

Rapid bate iar la porțile Ligii I
Rapid bate iar la porțile Ligii I

Fără personaje toxice

Din punct de vedere administrativ,echipa s-a scuturat de personajele toxice care, sub masca de investitor căpușau clubul și material, dar și sentimental. Însă, mai important, de datorii ascunse. Bun, mai există un proces legat de marcă, însă problem e rezolvabilă. Probabil, anul acesta se va inaugura și noul stadion Giulești, în mod logic, după cum anunță semnele, nu mai e mult pînă la revenirea suporterilor în tribune. Așadar și a fermecătoarei galerii. „Suntem peste tot acasă” va răsuna din nou pe prima scenă a fotbalului românesc.

Urmăriți Playsport.ro și pe