Qatar 2022 provoacă încă o situație dramatică! O familie a planificat trei ani drumul spre Mondiale, dar visul a fost distrus în ultima zi

Robert Zanfir 18.11.2022, 17:56
Qatar 2022 provoacă încă o situație dramatică! O familie a planificat trei ani drumul spre Mondiale, dar visul a fost distrus în ultima zi

Visul unei familii cu doi copii din Țara Galilor de a merge la Campionatul Mondial din Qatar a fost distrus chiar în ziua plecării spre turneul final. Presa din Marea Britanie a dezvăluit drama cu care s-au confruntat cei doi copii ai familiei.

Mai sunt două zile până la clipa cea mare. Fluierul de start al turneului final din Qatar va fi duminică, 20 noiembrie, de la 18:00, cu un meci între naționala țării gazdă și Ecuador. Atenția întregii lumi va fi îndreptată spre stadioanele strălucioare ridicate de arabi. Cu toate acestea, scandalurile se țin lanț de cel mai scump „Mondial” din istorie. Corupție, suporteri „fake” și încălcări grave ale drepturilor omului sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulți dintre iubitorii fotbalului au cerut boicotarea competiției.

Qatar 2022 provoacă încă o situație dramatică

Jurnaliștii britanici au scos la lumină situația dramatică cu care s-a confruntat o familie cu doi copii înaintea decolării spre Qatar. Cei doi părinți au strâns timp de trei ani 8000 de euro pentru a le îndeplini visul celor doi copii, Orla și Harrison.

Familia deținea bilete pentru patru partide de la Campionatul Mondial, dar a aflat în ultimul timp că nu va putea zbura spre Doha. Se pare că visul celor doi copii a fost distrus de o eroare din sistemul de identificare a fanilor din Qatar.

Conform Daily Mail, familiei i s-a comunicat că viza fusese inițial aprobată pe hârtie, dar că aceasta nu a primit avizul din aplicația oficială.

„Sper să nu-i afecteze pe copii. Totul era legat de copilul meu de cinci ani. I-am spus:Nu e vina ta. Este vina sistemului.

Fiul meu era disperat să ajungă la Cupa Mondială. Este un mare fan al fotbalului, este obsedat. Este devastator pentru el”, a mărturisit Rhian Hayes, mama celor doi copii.

„A fost pur și simplu nepoliticos”

Familia a trebuit să plece de pe aeroportul Heathrow și să revină acasă, în Newport, Țara Galilor.

„Nu ne-au lăsat să urcăm în zbor. Nu a existat niciun sprijin acolo. A fost o dezamăgire absolută. Qatarul a fost pur și simplu nepoliticos. Am vorbit cu un manager de la aeroport și el a spus: Nu.

Nu poți urca în acest zbor. Nu a existat niciun fel de „În ce situație îngrozitoare te afli, să vedem doar dacă putem suna pe cineva pentru tine”. A fost atât de nedrept”, s-a mai plâns Rhian Hayes.

Cât primește un suporter „fake” din partea șeicilor din Qatar

Dacă cei doi copii nu își vor putea vedea visul cu ochii, organizatorii Campionatului Mondial au fost acuzați că au plătit mai multe persoane pentru a scrie laudativ despre turneul final.

Potrivit publicației SporX, suporterii „fake”provin din Pakistan. Ei vor primi câte 10 euro pentru fiecare zi în care se prezintă la meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar. În plus, ei vor beneficia de cazare gratuită din partea organizatorilor, la care se adaugă trei mese pe zi.

Turneul final al Campionatului Mondial din Qatar se dispută între 20 noiembrie și 18 decembrie 2022. Meciul de deschidere este Qatar – Ecuador. Partida va avea loc duminică, de la ora 18:00 (ora României), pe Stadionul Al Bayt, în cadrul Grupei A.

  • Cele mai noi informații, declarații și interviuri de la Campionatul Mondial din Qatar pot fi văzute pe Playsport. Reporterul Justin Gafiuc este trimisul special al publicației noastre și vă va ține la curent cu tot ceea ce contează de la cel mai mare eveniment al lumii sportului.