Radu Banciu nu a avut milă de naționala lui Edi Iordănescu. Controversă uriașă printre microbiști după afirmația prezentatorului. „Suntem sub Luxemburg”

Ștefănescu Dragoș 01.10.2022, 07:12
Radu Banciu nu a avut milă de naționala lui Edi Iordănescu. Controversă uriașă printre microbiști după afirmația prezentatorului. „Suntem sub Luxemburg”

Naționala României a câștigat cu 4-1 meciul cu Bosnia din Liga Națiunilor. Acest rezultat nu a putut însă  împiedica dezastrul sportiv al reprezentativei noastre care a retrogradat în urna a treia valorică. După acest eșec istoric, jurnalistul Radu Banciu a tras câteva concluzii dure. Acesta consideră că naționala României este în acest moment chiar și sub nivelul Luxemburgului.

Radu Banciu dă de pământ cu naționala României. ”Practic nu mai există lumină”

Luni seară, România a primit vizita Bosniei în Liga Națiunilor. ”Tricolorii” au reușit să se impună categoric, scor 4-1. În ciuda acestei victorii, naționala noastră a retrogradat în urna a treia valorică.

Dezastrul sportiv de la naționala României a fost comentat și de jurnalistul Radu Banciu. Acesta susține că s-a ajuns la un nivel rușinos de slab, în care ne vom bate cu reprezentative care nu contează în fotbalul mare. Mai mult, Banciu este convins că România este sub Luxemburg la ora actuală. Singura națională pe care România are șanse reale de a o bate fără mari emoții este cea din Isulele Feroe.

De aici înainte orizontul nostru este cu Luxemburg, Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Bulgaria, Macedonia de Nord și cu încă alte câteva stârvuri de genul ăsta. Practic nu mai există lumină. Nu a fost nici în Liga B. Cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda nu poți spune că este o grupă dificilă. E același lucru că ești în B sau în C dacă ai adversari de nivelul ăsta. Chiar cred că pentru naționala României nu se va simți. Noi care simțit puțin fotbalul putem spune clar că suntem sub Luxemburg. Suntem bară la bară cu Insulele Feroe, noi suntem puțin mai ”bulănoși” decât ei. În principiu pe Feroe îi putem face, așa cum am reușit să facem și Finlanda, le-am luat 4 puncte din două meciuri”, a declarat Radu Banciu, la Prima Sport.

George Pușcaș, săgeți către cei care l-au contestat. ”Ei fac tot ce pot în fața televizorului”

George Pușcaș (26 de ani) a avut o evoluție excelentă în fața Bosniei. Atacantul celor de la Genoa a reușit o dublă și a contribuit deciziv la victoria echipei noastre. La final, Pușcaș nu i-a uitat pe contestatarii săi și a trimis câteva săgeți către aceștia.

Nu neapărat eram dator, eram dator muncii mele, muncesc în fiecare zi și aștept să vină momentele de genul. Astăzi a venit și sunt foarte fericit. Am văzut și noi că meciurile trecute puteam mai mult. Astăzi ne-a mers mai bine, am avut multe ocazii, ne-au intrat și suntem foarte fericiți. Acum nu mai putem face nimic, trebuie să continuăm, să facem tot posibilul să dăm continuitate jocului și să facem fericită România, să jucăm cum am jucat azi.

Nu sunt în măsură să zic cauzele echipei naționale, sunt jucător, intru pe teren și încerc să joc cât mai bine. Cauzele sperăm să le rezolvăm de la meci la meci, cred că avem talent și că putem mult mai mult. Putem să dăm doar continuitate la jocul de astăzi. Altceva nu ne rămâne de făcut. Nu prea mă uit, nu prea citesc presa, doar din ce aud de la persoanele de lângă mine. Nu sunt în măsură să judec, eu îmi fac treaba cât mai bine și ei fac tot ce pot în fața televizorului”, a spus George Pușcaș.