Răspunsul lui Mihai Stoichiță după ce Mirel Rădoi i-a trimis mai multe semnale după România – Islanda o-o

Ștefănescu Dragoș / 12.11.2021, 12:02
Răspunsul lui Mihai Stoichiță după ce Mirel Rădoi i-a trimis mai multe semnale după România – Islanda o-o

România a obținut doar o remiză albă în înfruntarea cu Islanda. Rezultatul spulberă șansele de calificare ale tricolorilor, în barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. După meci, Mirel Rădoi a trimis câteva săgeți către oficialii FRF, iar răspunsul lui Mihai Stoichiță nu s-a lăsat așteptat.

Mirel Rădoi, atac la oficialii FRF

Aseară, naționala României a reușit doar o remiză albă în fața Islandei. În urma acestui rezultat, șansele de a ajunge la baraj pentru naționala pregătită de Mirel Rădoi sunt tot mai mici. „Tricolorii” au dominat pe tot parcursul meciului, însă fără să poată înscrie. Din păcate, istoria se repetă și România va depinde de jocul rezultatelor din ultima rundă a fazei grupelor.

La finalul partidei, spiritele au fost încinse din cauza dezamăgirii și frustrării. În cadrul conferinței de presă, Mirel Rădoi a lansat câteva atacuri. Selecționerul a avut o replică acidă și față de Mihai Stoichiță când a aflat că unul dintre cei care strigau din tribuna oficială în timpul meciului era chiar directorul tehnic al FRF.

Am auzit de sus și indicații tactice. E normal. Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile și să recunosc vocea, mai grav ar fi să fie cineva din partea FRF. Atunci, îl aștept să vină în locul meu!

Atunci, să vină să stea în fața mea și să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine și la antrenamente!”, a spus Mirel Rădoi.

Răspunsul lui Mihai Stoichiță pentru Mirel Rădoi

În replică la atacul lui Mirel Rădoi, Mihai Stoichiță a încercat să minimizeze motivul nemulțumirii selecționerului. Directorul tehnic al FRF a declarat că a trigat din tribune în timpul partidei alături de multe alte persoane care încercau să-i impulsioneze pe tricolori.

Am strigat şi eu, că striga toată lumea. „Hai, acum, să urcăm! Să dăm gol!” Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârșitul meciului, când le spui haideţi acum, să urcăm? Astea au fost indicaţiile, încurajări: „Hai, hai peste ei!” Înregistrarea probabil o să arate multe indicaţíi din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau.

M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar și pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e!”, a declarat Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport. 

Mirel Rădoi, ironii la adresa lui Ciprian Marica

La finalul partidei de aseară, Ciprian Marica a avut o reacție extrem de dură față de Mirel Rădoi. Fostul internațional a declarat că selecționerul ar trebui să plece imediat de la cârma naționalei României. În replică, Mirel Rădoi a avut o atitudine elegantă dar ironică, evitând să-l atace în mod direct pe Marica.

Serios? Băiatul de la poartă mi-a spus că Marica a declarat că ar fi cea mai mare greșeală să plec înainte de baraj. O să mai rămân și la meciul cu Liechtenstein. Sau, dacă vrea nea Mihai să vină în locul meu… (n.r. – râde)

Nu mă supăr pe Marica, îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el. E proverbul ăla: «Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui» (n.r. – parafrazare a expresiei: «Nu te certa niciodată cu un prost, că te aduce la nivelul lui și te bate cu experiența»). N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat”, a declarat Mirel Rădoi.