Răspunsul Peluzei Sud pentru Gigi Becali, după ce acesta a declarat că va juca pe noua arenă din Ghencea

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.07.2021, 20:30
Răspunsul Peluzei Sud pentru Gigi Becali, după ce acesta a declarat că va juca pe noua arenă din Ghencea

Răspunsul Peluzei Sud pentru Gigi Becali, după ce acesta a declarat că va juca pe noua arenă din Ghencea. Continuă „războiul” dintre FCSB și Clubul Sportiv al Armatei Steaua. După disputele privind palmaresul și istoria Stelei, odată cu inaugurarea noului stadion din Ghencea a început bătălia pentru ca echipa lui Becali să poată să își dispute meciurile de pe teren propriu acolo.

Fanii și oficialii Stelei susțin cu vehemență că doar echipa lor ar trebui să evolueze în Ghencea. Asta deși noua arena a fost construită din bani publici. Ea este însă, conform tradiției moștenite din perioada comunistă, considerată bază militară și se află sub administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Răspunsul Peluzei Sud pentru Gigi Becali, după ce acesta a declarat că va juca pe noua arenă din Ghencea

Cu toate acestea, Gigi Becali a anunțat că a depus o cerere oficială pentru ca FCSB să joace meciurile de acasă în Ghencea. Fapt ce a declanșat furia fanilor Stelei. Peluza Sud Steaua a afișat la noul stadion două mesaje prin care și-a exprimat, o dată în plus, extrem de clar poziția față de acest subiect.

„În Ghencea, doar Steaua!” și „Luptați pentru club sau nu mai aveți viață cu noi”, au fost cele două mesaje afișate de fanii Stelei. În cel de-al doilea ei au transmis un mesaj cât se poate de clar conducerii propriului club. Aceștia au fost somați să facă tot ce le stă în putință pentru ca echipa lui Gigi Becali să nu evolueze pe noua arenă din Ghencea.

Mesajele transmise de fanii din Peluza Sud Steaua pentru Gigi Becali
Mesajele transmise de fanii din Peluza Sud Steaua pentru Gigi Becali

Declarațiile făcute de Gigi Becali

Finanțatorul FCSB-ului anunțase anterior că nu a putut închiria arena de la Arcul de Triumf din cauza faptului că nu există încă forma juridică necesară pentru un astfel de demers. Astfel, Becali a explicat că în acest context s-a reorientat către stadionul Steaua și așteaptă acum răspunsul celor care administrează arena. Omul de afaceri nu a ratat ocazia de a mai lansa un atac la adresa celor de la CSA Steaua.

Gigi Becali a spus că oficialii clubului din Ghencea au ajuns într-un impas din punct de vedere juridic. Asta întrucât echipa lor nu are dreptul de a promova până nu va fi preluată de o asociație sau societate privată. Iar, conform lui Becali, dacă acest lucru se va întâmpla, oficialii Stelei vor avea anumite probleme din punct de vedere legal.

Am făcut cerere pentru Ghencea, noi facem totul sub formă legală. Vrem să vedem, am făcut și la Arcul de Triumf și ne-au spus că nu au încă modalitatea de a închiria, nu au forma juridică necesară. Am făcut și la Ghencea, să vedem ce ne spun. Știți ce au făcut ei (cei de la CSA Steaua,)? S-au încurcat ca puiu-n lână, și-au dat seama că nu au nicio finalitate. Dacă dau echipa, intră în bucluc. Dacă nu o dau, nu pot promova. Dacă vor să o dea, nu au cui!”, a spus Gigi Becali la Pro X.