EXCLUSIV. Răzvan Grădinaru, prima declarație după ce a semnat în Cipru. Va fi antrenat, din nou, de Dusan Uhrin

Bădulescu Silvian / 28.06.2022, 16:51
EXCLUSIV. Răzvan Grădinaru, prima declarație după ce a semnat în Cipru. Va fi antrenat, din nou, de Dusan Uhrin
  • Răzvan Grădinaru și-a găsit echipă. Fotbalistul crescut de FCSB și trecut pe la Dinamo în returul stagiunii 2021-2022 a semnat cu APK Karmiotissa Pano Polemidion, după cum a mărturisit pentru Playsport.ro;
  • Proaspăt promovată în prima ligă din Cipru, noua formație a fotbalistului de bandă reprezintă prima experiență din străinătate. Răzvan Grădinaru a declarat, pentru Playsport.ro, că este mulțumit pentru această mutare;
  • În Cipru, fostul dinamovist va avea ocazie să lucreze, din nou, cu Dusan Uhrin jr. Cei doi au colaborat în „Ștefan cel Mare” în a doua parte a sezonului trecut în încercarea de a scoate la liman echipa;

„Am avut o relație foarte bună cu Mister Dusan Uhrin și el m-a dorit în Cipru!”

Răzvan Grădinaru a avut un sezon dificil. Fotbalistul crescut de FCSB a jucat în prima parte a sezonului la Gaz Metan Mediaș.

Ulterior, după ce a renunțat la o sumă importantă de bani din cauza problemelor financiare, acesta a venit la Dinamo.

Situația dificilă de după prima retrogradare din istorie a „câinilor” l-a făcut pe Răzvan Grădinaru să plece, ca o parte din colegii lui, de la formația bucureșteană.

Da, e gata, am semnat cu Karmiotissa. Avem o înțelegere valabilă pe un an de zile, plus opțiunea de a mai prelungi cu încă unul. Salariul e puțin peste ce luam la Dinamo.”, a declarat Răzvan Grădinaru pentru Playsport.ro.

Un factor important în luarea acestei decizii a fost Dusan Uhrin jr. După cum fotbalistul a mărturisit pentru Playsport.ro, relația cu antrenorul ceh a fost una foarte bună pe perioada colaborării în „Ștefan cel Mare”. Totodată, tehnicianul a fost cel care l-a dorit în Cipru pe fotbalist.

M-am înțeles foarte bine cu Mister Dusan Uhrin jr. Am avut o relație foarte bună cu dânsul la Dinamo, unde am și jucat toate meciurile. El m-a dorit aici, în Cipru.”

„Aveam un pre-contract semnat de pe 11 iunie!”

Răzvan Grădinaru a semnat un pre-contract cu câștigătoarea ligii a 2-a din Cipru încă din 11 iunie. Marți, 28 iunie, în urma efectuării vizitei medicale, fotbalistul român a semnat și contractul final cu Karmiotissa.

Vreau să-mi fac treaba cât mai bine, să ne îndeplinim obiectivul de a termina în primele 8 în campionat și să ajut echipa. Eu am semnat un pre-contract pe 11 iunie, adică oferta pe care mi-au propus-o. Astăzi (n.r. – 28 iunie) am făcut vizita medicală și am semnat, oficial, contractul. Campionatul începe pe 26 august, avem cantonament de pregătire în Polonia, unde vom disputa și câteva meciuri amicale.”

Răzvan Grădinaru devine, astfel, ultimul jucător român legitimat în Cipru. În stagiunea recent încheiată, au mai evoluat în campionatul cipriot Gabriel Simion și Mihai Răduț (ambii la Aris Limassol), dar și Vlad Dragomir (Pafos).

Am vorbit doar cu Gabriel Simion, pentru că el era aici în Limassol, dar nu de fotbal.”

În sezonul 2021-2022, Răzvan Grădinaru a disputat 12 meciuri oficiale pentru Dinamo. Acesta a fost folosit în sezonul regular, în play-out, dar și în manșa retur a barajului cu „U” Cluj.

În cele 12 partide, fotbalistul venit de la Gaz Metan a bifat 937 de minute, timp în care a oferit o pasă decisivă în victoria de la Botoșani.