Reacție oficială despre antrenorul naționalei: „Nu ne permitem aventuri financiare!” Ce se întâmplă cu variantele Ladislau Boloni și Edi Iordănescu

Robert Zanfir 05.01.2022, 20:15
Reacție oficială despre antrenorul naționalei: „Nu ne permitem aventuri financiare!” Ce se întâmplă cu variantele Ladislau Boloni și Edi Iordănescu

Mihai Stoichiță a oferit ultimele detalii despre negocierile pentru postul de selecționer al naționalei. Directorul tehnic al naționalei spune că FRF așteaptă răspunsul lui Ladislau Boloni. Nici varianta Edi Iordănescu nu a căzut.

Ladislau Boloni este așteptat în România, pentru a oferi răspunsul final în negocierile cu FRF, așa cum Playsport a anunțat în exclusivitate. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost, întâi, la Nisa, unde au demarat discuțiile cu fostul mare mijlocaș al naționalei.

Reacție oficială despre antrenorul naționalei. Ce se întâmplă cu variantele Ladislau Boloni și Edi Iordănescu

Mihai Stoichiță confirmă că Loți Boloni este, în acest moment, prima variantă luată în calcul de FRF:

„Sunt în discuții ambele părți. Urmează să mai avem discuții cu Loți Boloni, nu știu dacă mergem noi la Nisa, vine el la București.

Se poate întâmpla și asta. La ora actuală nu este sigur, cine știe. Depinde și de răspunsul lui Loți, de ce se va întâmpla.

Dacă nu, vom urmări în continuare și celelalte piste, care au fost contactate și vom lua o hotărâre.

Loți Boloni poate să devină o variantă, dacă este interesat de colaborarea lui FRF și dacă vrea să devină selecționerul naționalei.

Eu, din ce știu, este că Loți are niște cereri rezonabile, care pot fi îndeplinite. Cred că se poate ajunge la o finalitate a discuțiilor.

Contractul pe 4 ani depinde și de antrenor. Fiecare om își urmărește și mai binele, dar în urma unor realizări”, a declarat Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Despre Dan Petrescu

Dan Petrescu a declarat că subiectul numirii sale la națională este încheiat. Antrenorul lui CFR Cluj a dezvăluit că ar fi trebuit să dea bani din buzunarul său ca să fie antrenorul tricolorilor.

„Nu s-a discutat despre un salariu. A fost o discuție între el și președinte. Dacă Dan Petrescu spune, așa este. Eu nu particip la discuțiile administrative. Eu sunt cu partea tehnică. Nu fac eu socotelile Federației, că nu sunt eu pe treaba aia.

Federația nu face niciodată aventuri financiare. Aventurile nu ni le permitem, ci doar lucrurile stabile, logice, care pot asigura o existență echilibrata tuturor”, a mai spus directorul tehnic al naționalei.

Despre varianta Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a dat de înțeles că nu vrea să mai fie implicat în discuțiile despre echipa națională.

„Edi Iordănescu nu este a 4-a, a 5-a variantă. Toți au fost variante care au fiecare ceva de spus. Alea nu au fost voturi, alea au fost propuneri. Să nu vă gândiți că sunt alte nume decât cele vehiculate de dumneavoastră.

E foarte greu să faci o analiză. Aici nu e vorba de o strategie, ci de o analiză. Să avem cât mai multe șanse să câștigăm meciurile. Decizia trebuie să pară cât mai logică.

Nu pot să vă răspund de ce nu s-a vorbit cu Victor Pițurcă. Și el era în lista de propuneri. Nu a căzut de pe listă, e tot acolo. Deocamdată să discutăm cu cei cu care s-a discutat.

Edi este un antrenor important, nu un nume într-un sertar. Nu cred că este a patra sau a cincea soluție. Sunt multe, nu ai cum să vorbești cu toți în acelaȘi timp.

Cu Edi am vorbit acum o săptămână. Am avut multe întâlniri, în care am vorbit multe lucruri. Cred că o să mai avem o discuție, suntem în contact. Pe Edi îmi aduc aminte că eu l-am băgat prima dată să joace în Liga 1, prin 1996, dacă îmi aduc aminte”, a mai spus Stoichiță.

Despre Hagi

Playsport a aflat că Gică Hagi a fost decis să vină la echipa națională. Conform surselor noastre, patronul celor de la Farul a fost extrem de dezamăgit de oferta lui Răzvan Burleanu.

„La Gică e foarte complicat. Dacă spunea Gică din prima zi: da, domnule, vin la echipa națională? Noi nu am fost corecți, ca să aflăm ce vrea să facă.

Ofertele astea nu sunt făcute de fațadă, sunt oferte concrete”, a încheiat Stoichiță.

Urmăriți Playsport.ro și pe