Reghe și-a găsit echipă. Cu cine anunță presa internațională că a semnat

Marian Cărăvan 22.12.2020, 21:12
Reghe și-a găsit echipă. Cu cine anunță presa internațională că a semnat

Laurențiu Reghecampf nu va sta mult timp pe tușă, după despărțirea de Al-Wasl. După numai două luni, tehnicianul român revine în fotbal. Reghecampf și-a găsit echipă.

Laurențiu Reghecampf revine în forță. Și-a găsit echipă

Tehnicianul român a activat un an și jumătate la Al-Wasl, în Emiratele Arabe Unite, și e gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. Laurențiu Reghecampf e deja un antrenor cu nume în fotbalul arab, unde se pare că va și rămâne. Antrenorul care a cucerit două titluri de campion cu FCSB se va bate din nou pentru trofee. După o pauză binemeritată, pentru Reghe începe o nouă etapă a carierei sale de antrenor. Ar fi ajuns la o înțelegere cu formația saudită Al-Shabab, unde evoluează din acest an Giedrius Arlauskis, fostul portar al campioanei României, CFR Cluj.

Pentru Laurențiu Reghecampf e o reîntoarcere în Arabia Saudită, unde a mai antrenat-o pe Al Hilal, în perioada mai 2014 – februarie 2015. Conform presei internaționale, acum o va antrena pe Al-Shabab, formație care ocupă locul al treilea în Arabia Saudită, cu 15 puncte. În momentul de față, sunt șapte puncte distanță între Al-Shabab și liderul Al-Hilal. Laurențiu Reghecampf urmează să-l înlocuiască pe banca tenică pe portughezul Pedro Caixinha.

Laurentiu Reghecampf a cucerit doua titluri cu FCSB
Laurentiu Reghecampf a cucerit doua titluri cu FCSB

Laurențiu Reghecampf – două titluri de campion cu FCSB

În vârstă de 45 de ani, Laurențiu Reghecampf a debutat ca antrenor în 2009, la divizionara secundă FC Snagov, în 2009. A mai antrenat pe Universitatea Craiova, Gloria Bistrița, Concordia Chiajna, Steaua/FCSB, Al-Hilal, Litex Loveci, Al Wahda și Al Wasl. Trofee a câștigat doar la echipa patronată de Gigi Becali. Laurențiu Reghecampf a antrenat-o în două rânduri pe FCSB, în perioada 2012-2014 și între decembrie 2015 și mai 2017.

În primul mandat a cucerit două titluri în Liga și o Supercupă, iar în cel de-al doilea a cucerit Cupa Ligii alături de roș-albaștri.

În 2013, a cucerit titlul cu cinci etape înainte de finalul sezonului, reușind atunci să egaleze recordul lui Emeric Ienei din sezoanele 1985/1986 și 1986/1987. Cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, FCSB a reușit în premieră să elimine din cupele europene o deținătoare de UEFA Champions League, celebra Ajax, în sezonul 2012/2013. În același sezon, FCSB a învins-o pe Chelsea, deținătoarea Ligii Campionilor la acel moment.

176 de meciuri are Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică a formației patronate de Gigi Becali. În 2013, Reghecampf a fost numit antrenorul anului în România.

Urmăriți Playsport.ro și pe