REPORTAJ FOTO. Jurnalist de teren: cum poți deveni fotbalist la Dinamo! Experiment Playsport.ro. Cum a decurs o zi de probă la echipa Ministerului de Interne

Bădulescu Silvian 07.07.2022, 08:34
 • Secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo schimbă macazul. Promovată în Liga 3-a, echipa intră sub egida FRF, iar „câinii” de la Interne trebuie să întărească lotul în vederea noului sezon;
 • Nivelul competițional mai ridicat, deplasările în afara Bucureștiului, dar și necesitatea unei pregătiri în plus își vor spune cuvântul în noua stagiune. În acest sens, trupa antrenată de Daniel Iftodi a organizat probe în cursul zilei de marți, 5 iulie, pe „Dinamo”;
 • La fața locului și-a făcut apariția și reporterul Playsport.ro, alături de alți 40 de tineri jucători care, prin prestațiile lor, își doresc să îmbrace tricoul echipei din „Ștefan cel Mare”. Playsport.ro vă prezintă, sub forma unui reportaj foto, cum arată o zi de probe la Clubul Sportiv Dinamo, secția fotbal.
 • Ligă nouă, așteptări noi

  Secția de fotbal a CS Dinamo a trecut de la nivel amator la nivel profesionist. Odată cu promovarea din Liga a IV-a în eșalonul terț, formația antrenată de Daniel Iftodi trebuie să modifice liniile. Nivelul competițional mai ridicat se va simți încă de la prima partidă.

  În acest sens, pe 5 iulie, în complexul sportiv din „Ștefan cel Mare” au fost organizate trial-uri. Astfel, peste 40 de tineri jucători s-au prezentat în „Groapă”, în speranța unui contract de fotbalist la Dinamo. Printre aceștia, și reporterul Playsport.ro.

  Dimineața de marți, 5 iulie, a început cu prezența de la ora 10.00 dimineața la vestiarele bătrânului stadion din centrul Capitalei.În locul în care, cu aproximativ o lună și jumătate în urmă se schimbau Gabriel Torje & Compania, peste 40 de jucători, majoritatea tineri, sub vârstă (U21 sau U19), datorită regulamentelor din Liga a 3-a, și-au făcut apariția.

  Unii mai timizi, alții obișnuiți cu anvergura unui club mare, dar toți cu un singur gând: să reprezinte pe Dinamo, formația Ministerului de Interne, în al treilea eșalon.

  În plus, pe lângă jucătorii „under”, în vestiar s-au regăsit și câțiva fotbaliști cu un bagaj de experiență în eșaloanele superioare.

  Printre aceștia s-a remarcat Alexandru Aldea, fotbalist crescut de FCSB și care a jucat la CSA Steaua. Într-o perioadă cu trei de Dinamo și două echipe care se proclamă Steaua, rivalitățile nu mai sunt ce au fost odată. Între toți aceștia, și reporterul Playsport.ro.

  Jucătorii „s-au lovit” de simbolistica „câinilor”

  Toți jucători aflați în probă au avut șansa să se schimbe în vestiarul unde, de-a lungul timpului, foști jucători din „Groapă” au făcut istorie. Claudiu Niculescu, Florentin Petre, Ionel Dănciulescu sunt doar câteva nume, recente, care au apărat culorile alb-roșii. Cu toții au în comun aceste vestiare unde, în sezonul 2006-2007, au cucerit ultimul titlu din vitrină.

  Totuși, primul lucru observat odată intrat pe ușa vestiarului?

  *Tricoul lui Cătălin Hîldan din interiorul vestiarului „câinilor”

  Exact! Tricoul lui Cătălin Hîldan, „îngerul” dinamoviștilor, „Eternul Căpitan”, de la Campionatul European din 2000. Un omagiu adus celui care reprezintă atitudinea de „câine” pentru Dinamo.

  Deși trecut prin clepsidra timpului, în interior, stadionul arată bine. Locuri pentru toată lumea, dușuri suficiente, dar și condiții de refacere precum butoaie cu apă rece sau jacuzzi.

  Daniel Iftodi face prezența, iar jucătorii se pregătesc să pășească pe gazonul din „Groapă”

  Daniel Iftodi, fost jucător la Dinamo între 1998 și 2000, este antrenorul secției de fotbal a CS-ului. Câștigător al „dublei” municipale, cupă-campionat, fostul mijlocaș de bandă a făcut prezența jucătorilor din vestiar.

  Sub atenta îndrumare a acestuia, fiecare jucător a trecut, în parte, pentru a-și prezenta numele, anul nașterii și poziția din teren. Hai să le arătăm ăstora ce înseamnă Dinamo! se regăsește deasupra mesei la care antrenorul CS-ului își notează, atent, poate unii dintre viitorii elevi.

  „Silvian Bădulescu, 25 de ani.” Aspirant sub acoperire pentru un tricou în alb și roșu.

  Dar ce mai înseamnă Dinamo în prezent?

  Indiferent de ligă, se pare că numele atrage, dovadă cei peste 40 de tineri care vor să îmbrace tricoul formației, fie și la Liga a 3-a.

  Ba chiar și la Liga a 2-a, la SC Dinamo 1948 SA numele încă atrage. În ultima perioadă au apărut zvonuri legate de diverși jucători care ar putea semna cu „câinii” retrogradați din Liga 1.

  Roșii vs. Verzii pe stadionul „Dinamo”

  După ce fiecare jucător a trecut prin dreptul antrenorului, au fost anunțate și echipele care s-au înfruntat în prima repriză. Așa-zisa probă a constat într-un „joc școală” în care, jucătorii veniți la trial au îmbrăcat, timp de o repriză de 45 de minute, un maiou verde sau roșu pentru a-și arăta calitățile. Reporterul Playsport.ro a fost trecut la Roșii în duelul cu Verzii.

  Din cauza numărului mare de jucători, la care se adaugă și juniorii de la grupa de U19, au fost alcătuite patru formații. Două s-au înfruntat în primul mitan, mai apoi, cei mai tineri, din curtea clubului, au pășit pe gazon în repriza secundă.

  Prin tunelul pe care, cândva, ieșeau Florea Dumitrache pentru a învinge Real Madrid sau Dudu Georgescu pentru a cuceri Gheata de Aur,  au trecut marți, timizi, cu dorință de afirmare, tinerii aflați în probe. 45 de minute pentru a demonstra că ești destul de bun să fii legitimat la CS Dinamo. Printre aceștia, evident, și reporterul Playsport.ro, titular în echipa celor în roșu.

  Câini până la moarte lângă imaginile lui Florentin Petre sau Cătălin Hîldan, produse ale CCJ Dinamo. În extrema dreaptă, o imagine care rememorează celebrul gol din foarfecă al lui Ionel Dănciulescu contra FCSB-ului din sezonul ultimului titlu.

  Un drum încărcat cu emoție, istorie și simbolistică pentru oricine pășește pe acest culoar. Se pare, însă, că de ceva timp, istoria nu mai „joacă singură”.

  Victorie clară pentru cei îmbrăcați în roșu

  Ieșiți de sub tunelul sub care, nu de mult, fotbaliștii lui SC se ascundeau de furia fanilor, tinerii jucători aflați în probe pășesc pe gazonul bătrânului stadion „Dinamo”. La mijlocul terenului, băiatul lui Dănuț Lupu, aflat în tribune, se ocupă de încălzirea celor două formații.

  De asemenea, tot acesta s-a ocupat și de fluier, fiind „delegat la centru” de antrenorul Daniel Iftodi. Reporterul Playsport.ro a început repriza pe poziția de atacant, la echipa îmbrăcată în roșu, însă a terminat-o fundaș dreapta.

  *Imagine după marcarea unui gol în prima repriză de probe

  Pe o căldură istovitoare, fotbalul spectacol nu a lipsit. S-au marcat șase goluri în cele 45 de minute. Deși Verzii au deschis scorul relativ devreme, au terminat repriza în genunchi.

  Roșiii s-au impus cu scorul de 5-1, golul egalizator fiind marcat de reporterul Playsport.ro. Reușita a fost marcată la aceeași poartă în care, în sezonul 2006-2007 al Cupei UEFA, Claudiu Niculescu aducea egalarea contra celor de la Bayer Leverkusen. Coincidența face că mingea a intrat în plasa porții chiar în același colț, cel din dreapta portarului.

  *Imagine din timpul primei reprize. Reporterul Playsport.ro, în gura porții

  Repriza a fost încununată cu o pasă decisivă și postul de… fundaș dreapta. Roșiii s-au impus cu 5-1. Pe bancă, alți tineri, unii legitimați la grupa de U19, privesc atent și se pregătesc pentru a-și arăta calitățile în al doilea mitan.

  *Băncile de rezerve și tinerii care se pregătesc pentru repriza a doua

  Marin Dragnea și Daniel Iftodi analizează peste 40 de jucători

  Sub umbra Tribunei I, Daniel Iftodi și Marin „Merry” Dragnea au analizat și notat peste 40 de tineri.

  *Daniel Iftodi și Marin Dragnea, la Tribuna I

  Deși sezonul s-a încheiat, oficial, pe 25 iulie, odată cu returul barajului de promovare în Liga a 3-a, „câinii” Internelor nu au timp de pauză.

  Alb-roșiii vor juca pe datele de 6, 9 și 13 iulie în Cupa României, faza regională, din postură de câștigători ai trofeului din Capitală.

  Parte din Regiunea 6, Sud, grupa 2, CS Dinamo va întâlni pe AFC Iazu (Ialomița) și Progresul Fundulea (Călărași).

  Ulterior, în cazul unui triumf în această grupă, băieții lui Iftodi vor înfrunta, în finala regiunii 6, pe câștigătoarea din prima grupă.

  De aici fac partea Dunărea Giurgiu (Giurgiu), Școala de Fotbal ARD Snagov (Ilfov) și Atletic United Ploiești (Prahova).

  Astfel, câștigătoarea din regiunea 6 va fi una dintre cele șapte echipe care vor intra în turul 1 al Cupei României, sezonul 2022-2023.

  Concluzii

  Concluzia este destul de evidentă. Fotbalul este mult mai ușor din pix sau taste decât din centrul acțiunii.

  Pe final, reporterul Playsport.ro a rămas cu un reportaj, dar și un gol marcat la poarta dinspre Discobol. Acesta, asemeni unor nume mari din istoria fotbalului mondial precum Internazionale Milano sau Real Madrid, a pășit pe gazonul stadionului inaugurat în 1951, dar care va fi dărâmat în acest an.

  Deloc rău pentru o zi de muncă. Pe teren!

  *Rezumatul unei zi de muncă. Pe teren!
Urmăriți Playsport.ro și pe