România, cu Franța și Olanda în grupa de la Campionatul European de handbal. Misiune infernală la Euro 2022. Cum arată programul

Robert Zanfir 28.04.2022, 19:03
România, cu Franța și Olanda în grupa de la Campionatul European de handbal. Misiune infernală la Euro 2022. Cum arată programul

România va avea o grupă extrem de dificilă la Campionatul European de handbal din 2022. Cristina Neagu și compania vor da peste Franța, Olanda și Macedonia de Nord.

Campionatul European 2022 este programat între 4 și 20 noiembrie 2022. Partidele vor avea loc în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Franța, Olanda și Macedonia de Nord, adversarele României la Campionatul European 2022

Cristina Neagu și compania vor avea o misiune infernală la Campionatul European din acest an. Tricolorele vor da peste campioana olimpică, Franța, peste campioana mondială din 2019, Olanda, dar și peste Macedonia de Nord, una dintre țările gazdă. Primele trei clasate în grupă se vor califica în grupele principale.

Grupa C, din care face parte România, va fi împerecheată cu Grupa D, din care face parte Polonia, Germania, și Spania, dar și țara gazdă, Muntenegru.

Meciurile elevelor lui Adi Vasile se vor juca la Skopje. Grupa A se va juca la Ljubljana, Grupa B la Celje și Grupa D la Podgorica.

Grupele de la Euro 2022:

Grupa A: Ungaria, Croația, Elveția, Norvegia
Grupa B: Suedia, Slovenia, Serbia, Danemarca
Grupa C: Olanda, Macedonia de Nord, România, Franța
Grupa D: Polonia, Muntenegru, Germania, Spania

Programul României la Euro 2022:
Olanda – România, 5 noiembrie 2022
România – Franța, 7 noiembrie 2022
Macedonia de Nord – România, 9 noiembrie 2022

Scandal, umilințe și o surpriză de proporții la alegerile din FRH! Alexandru Dedu, detronat după 8 ani

Handbalul românesc a avut, joi, o zi plină. Au fost alegeri la FRH, iar Alexandru Dedu a fost detronat după 8 ani și două mandate.

Alegerile nu au fost scutite de scandal. Cristian Gațu, Cornel Oțelea, Valentin Samungi, Radu Voina sau Mihai Marinescu, legende ale handbalului românesc, au primit interzis să intre în sala în care s-a desfășurat Adunarea Generală.

„Cu siguranță voi repara ce s-a întâmpalt cu fostele glorii, acești domni au făcut niște rezultate fabuloase pentru handbalul românesc, eu am profitat de rezultatele fantastice pe care le-au avut. Atunci când mergeam la meciurile internaționale oamenii ne priveau cu mare admirație grație rezultatele dânșilor.

A fost o perioadă foarte dificilă, mă bucur că s-a terminat așa. Este o zi foarte frumoasă, iubesc din toată inima handbalul românesc. Poate la fel de frumoasă ca atunci când am avut ultimul meci internațional ca arbitru, când m-am retras, am avut aceleași emoții puternice ca și astăzi”, a spus Constantin Din, noul președinte al FRH, imediat după alegeri.