Rotaru a început asaltul asupra lui Gigi Becali. Racolări masive din rândul roș-albaștrilor. Patronul FCSB se va înfuria când o sa vadă unde a atacat patronul Craiovei

Ștefănescu Dragoș / 04.01.2022, 10:04
Rotaru a început asaltul asupra lui Gigi Becali. Racolări masive din rândul roș-albaștrilor. Patronul FCSB se va înfuria când o sa vadă unde a atacat patronul Craiovei

Partidele din Liga 1 se vor relua pe final de ianuarie, însă războiul din afara terenului de joc a început deja. Mihai Rotaru a început asaltul asupra lui Gigi Becali și încearcă să racoleze tinerele talente de la FCSB.

Mihai Rotaru a început asaltul asupra lui Gigi Becali

Războiul dintre echipele din Liga 1 se duce nu doar pe terenul de joc. În ultimii ani mai multe cluburi și-au schimbat strategia de transferuri. Jucătorii tineri și de mare talent au devenit principalele ținte pentru forțele campionatului. Farul este principala pepinieră de talente, însă FCSB și Universitatea Craiova vin tare din spate.

Mercato-ul de iarnă a început, iar Universitatea Craiova și FCSB sunt angrenate într-o luptă acerbă pentru tinerii talentați. Conform celor de la Gsp.ro, echipa din Bănie a încercat în ultima perioadă să racoleze mai mulți copii de la Academia FCSB. Artizanul acestor mutări este Bogdan Costicea, fostul șef al departamentului de scouting din cadrul Academiei FCSB. Acesta a îndeplinit acestă funcție vreme de 5 ani și jumătate, între ianuarie 2016 și iulie 2021. În vara trecută, Costicea a plecat de la FCSB și a dat curs ofertei de la CFR Cluj, fiind dorit de Marian Copilu. Ulterior, a plecat din Gruia după ce președintele clubului a fost demis.

Marian Copilu este în discuții avansate pentru a veni la Universitatea Craiova, iar Bogdan Costicea va face parte din echipa acestuia. Costicea a început să lucreze pentru olteni, deși nu a semnat încă niciun contract. Acesta a încercat să convingă fotbaliști de vârste mici și foarte mici, de la cluburile importante, inclusiv de la FCSB. Pe unii dintre aceștia chiar el îi convinsese în trecut să ajungă la FCSB. Însă toate încercările lui s-au lovit de refuzurile copiilor de la Academia lui Gigi Becali.

Bogdan Costicea, cheia Academiei FCSB

În perioada în care era șef al departamentului de scouting din cadrul Academiei FCSB, Costicea a reușit la un moment dat să deturneze un tânăr fotbalist din drumul spre Universitatea Craiova. Este vorba despre Gabriel Fulga (17 ani) care deja a debutat în Liga 1 în tricoul FCSB-ului, în ianuarie 2021. Jucătorul a fost disputat de FCSB și Universitatea Craiova, iar decisivă a fost intervenția lui Costicea, lucru dezvăluit chiar de tatăl jucătorului.

Universitatea Craiova l-a vrut. M-am întâlnit cu Dragoș Stăvaru și Ovidiu Costeșin, am vorbit despre el, dar copilul a ales FCSB. Am ținut cont de părerea lui, cu toate că pentru noi era mai aproape Craiova, noi fiind din Orșova. El a mers două săptămâni în probe la FCSB, i-a plăcut și a vrut să rămână. Cei de la Craiova au intrat pe fir, dar a ales să joace pentru FCSB. A fost o hotărâre bună.

Clubul l-a dorit prin vocea domnului Bogdan Costicea, el a insistat. Cumva, el l-a descoperit. A vorbit cu cei de la Pro Junior.

Când am purtat discuțiile cu Universitatea Craiova, chiar și oficialii din Bănie au zis că o să-l promoveze, dar el a ales FCSB. I-a plăcut la FCSB, stă în academie, la baza clubului. El chiar a făcut antrenamente cu cei de la Craiova, dar nu a fost să fie”, a declarat tatăl lui Gabriel Fulga, pentru Fanatik.