Să ne distrăm cu Nicolo Napoli! Ce obiectiv a impus italianul în cel de-al nouălea mandat la FCU Craiova

Robert Zanfir 10.11.2022, 00:38
Să ne distrăm cu Nicolo Napoli! Ce obiectiv a impus italianul în cel de-al nouălea mandat la FCU Craiova

Nicolo Napoli (60 de ani) crede că FC U Craiova încă mai poate ajunge în playoff-ul Superligii. Italianul a revenit în Oltenia pentru al 9-lea mandat și nu ascunde că are obiective mari cu echipa lui Adrian Mititelu.

Nicolo Napoli + FC U Craiova = LOVE. Rămas fără antrenor, după plecarea lui Marius Croitoru, Adrian Mititelu a traversat o perioadă de incertitudini. Iar echipa s-a resimțit din plin. Oltenii s-au afundat în subsolul clasamentului, la zece puncte în urma zonei de playoff. Totuși, nimic nu pare imposibil pentru Nicolo Napoli, revenit la marea sa dragoste.

Ce obiectiv a impus Nicolo Napoli la revenirea la FC U Craiova

Imediat ce a fost anunțat de Mititelu, Napoli a marșat spre inima suporterilor. Italianul face totul pentru a readuce fanii lângă echipă și „umblă” la orgoliul oltenilor. Antrenorul spune că obiectivul inițial fixat de patronul echipei nu este o misiune imposibilă.

„Obiectivul este să fac echipa să joace bine, cum o făcea în urmă cu șase luni. Știu că e dificil. Trebuie să începem să adunăm puncte și să urcăm în clasament. Sperăm încă să ajungem în play-off, nu e distanță mare. Speranța moare ultima.

Cred că fanii vor reveni lângă echipă, atunci când vor vedea că jucătorii luptă până în ultimul minut. Lotul e bun, nu ca al celor de la CFR, dar sunt jucători cu calitate. Trebuie să-și recapete încrederea”, a declarat Nicolo Napoli, potrivit Gsp.

Îți spun eu care a fost toată situația (cu Nicolo Nașpoli – n.r.). Lui Napoli i s-a oferit un contract pe doi ani sau trei ani, pe suma pe care a cerut-o el, dar a fost o clauză. Dacă echipa nu se clasează pe locul 8 sau ceva de genul asta, Adrian Mititelu își rezervă dreptul de a-l putea demite. Și nu a acceptat-o. Mi se pare o clauză normală și de bun simț.

Lui Nicolo Napoli îi plac gecile de iarnă. Vine tot timpul la jumătatea sezonului”,
Mircea Bornescu la Playsport Live, pe 25 iulie 2022.

Nicolo Napoli, săgeți spre fostul antrenor al lui FC U Craiova

Într-un interviu acordat pentru Playsport în luna septembrie, Nicolo Napoli nu a ezitat să trimită săgeți spre fostul antrenor al Craiovei.

Italianul este convins că echipa a devenit prea lentă și previzibilă cu Marius Croitoru la conducere.

„Am văzut toate meciurile din campionat. Mi se pare o altă echipă decât cea pe care am lăsat-o eu acolo. Adică o formație lentă, cu prea multe pase, focusată excesiv pe posesie.

Fotbalul de azi înseamnă în primul rând rapiditate și verticalizare, asta e ceea ce mă atrage și am încercat mereu să pun în practică”, își anunța viziunea italianul.

Planul poate fi pus în aplicare mai devreme de cât și-a imaginat.

Urmăriți Playsport.ro și pe