Sabău, tranșant în privința ”antrenorului” Pintilii: ”Dacă va câștiga titlul cu FCSB, îi voi spune asta!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2023, 20:24
Sabău, tranșant în privința ”antrenorului” Pintilii: ”Dacă va câștiga titlul cu FCSB, îi voi spune asta!”

Ioan Ovidiu Sabău nu a părut foarte deranjat de faptul că Mihai Pintilii este practic antrenor principal la FCSB, deși încă nu deține licența Pro. Mai mult, antrenorul Universității Cluj a spus că nu ar avea decât respect pentru fostul mijlocaș defensiv, dacă acesta ar reuși să câștige titlul de campion în acest sezon cu FCSB.

Ioan Ovidiu Sabău s-a pronunțat în „speța” Mihai Pintilii

Totuși, Sabău este de părere că ar fi bine pentru Pintilii să obțină în cele din urmă acea calificare. Pe de altă parte, legat de ironiile referitoare la faptul că la vicecampioana României în continuare Gigi Becali ar fi cel care ar lua deciziile majore, fostul mare internațional român i-a luat apărarea lui Mihai Pintilii și a spus că ar trebui să i se acorde mai multe merite acestuia.

Dacă se poate să antreneze, înseamnă că el e antrenor și ia decizii. Dacă are această mică portiță.. Normal, e bine să ai totuși calificarea respectivă ca să poți antrena. Mi s-ar părea o normalitate.

(n.r. ce ar spunea dacă Pintilii ar lua titlul cu FCSB) N-am ce să zic dacă va câștiga. Înseamnă că e bine pregătit și că a fost inspirat în alcătuirea echipei, tot respectul”, a spus Ioan Ovidiu Sabău potrivit digisport.ro.

Mirel Rădoi i-a luat apărarea antrenorului de la FCSB

De asemenea, și Mirel Rădoi a avut cam aceeași părere când a fost întrebat despre acest subiect. Din propria experiență, el i-a transmis lui Pintilii că este bine să obții cât mai repede licența Pro. Pe de altă parte, fostul selecționer a apreciat că antrenorul „de facto” de la FCSB va avea capacitatea de a rezista presiunii și va gestiona bine în cele din urmă această situație delicată.

„Am văzut discuțiile din ultimele zile. Și eu am fost în situația lui Pintilii. Pur și simplu făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferințe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă. Nu aveam voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă cu apă. La un meci cu Petrolul, m-am ridicat să dau o sticlă cu apă și al patrulea arbitru a venit la mine și mi-a zis: “Stai jos”.

E frustrant, pentru că nu poți să transmiți ceea ce vrei. Iar jucătorii știu cine transmite acele idei. Ei simt că antrenorul principal este cel care decide de la cap la coadă. Din acest punct de vedere, au o problemă cei de la FCSB. Eu sper să se rezolve. Nu e ușor!

Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informațiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat. Și eu am fost în situația asta, am crezut că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals! Nu știam nici 20% din ce poate să te învețe școala de antrenori.

La un moment dat, aceste carnete de antrenori nu mai țineau cont de studii. Se dădeau pentru jucătorii care reușeau o calificare la Campionatul European sau Mondial. Nu știu dacă Croitoru, Pintilii sau eu am putea fi împiedicați să antrenăm, dacă nu am luat Bacalaureatul.

Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena, pentru că nu deține acel carnet de antrenor. Noi am rămas singurii care au carnet de antrenor. Mă depășesc aceste legi”, a spus și Mirel Rădoi.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe