Scandal pe vaccinarea fotbaliștilor din Liga 1! Unii fotbaliști refuză. ”Nu e normal să te oblige!”

Catinca Giosanu 20.01.2021, 15:56
Scandal pe vaccinarea fotbaliștilor din Liga 1! Unii fotbaliști refuză. ”Nu e normal să te oblige!”

Este scandal în lumea fotbalulul intern. Totul a început după ce fotbaliștii au aflat că urmează să fie imunizați împotriva noului coronavirus. După cum era de așteptat, unii fotbaliști refuză vehement vaccinarea anti-Covid.

Scandal pe vaccinarea fotbaliștilor din Liga 1

Recent, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a anunțat că instituția pe care o reprezintă a solicitat Guvernului ca toți fotbaliștii din Liga 1 să fie vaccinați anti-COVID-19.

Prin urmare, o nouă de Guvern va intra în vigoare acum. Atât jucătorii loturilor naționale sau ai celor olimpice, cât și staff-ul tehnic al acestora vor face parte din cea de-a două etapă a vaccinării.

În plus, reprezentatul LPF a cerut ca toți membrii Ligii 1 să efectueze vaccinul contra noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Nu putem vorbi acum de un pașaport de sănătate, dar e posibil să apară în viitor. Am văzut că s-a aprobat ca sportivii participanți la Jocurile Olimpice să fie incluși în etapa a doua a vaccinării și ne-ar interesa ca toți fotbaliștii, plus toți cei care participă la competiții de nivel profesionist, să fie și ei incluși în această fază de vaccinare…Mă pregătesc să mă întâlnesc și cu Ministrul Sportului, sper să ne primească repede” a declarat Justin Ștefan, pentru ProSport.

Când se pot întoarce fanii în tribune?

Justin Ștefan a mai spus că suporterii se vor putea întoarce în tribune abia după ce se vor vaccina toți membrii Ligii 1. Printre aceștia se numără jucători, antrenori ori persoanele aflate în cadrul echipei în alte funcții.

Nu există obligativitate, dar noi vom recomanda și în măsura în care vom reuși să ne vaccinăm cu toții vom puteam deschide și cealaltă discuție: revenirea publicului pe stadioane. Nu pot să vă spun când exact, din iunie sau din iulie,d ar trebuie să găsim soluții pentru întoarcerea fanilor în tribune…Încrederea în vaccin nu e una foarte ridicată, undeva la 50 – 60 la sută! Dar va crește…Intenționăm ca fotbaliștii din Liga 1 și antrenorii să fie folosiți în campanii pentru vaccinare. Așa cum a spus și Papa, cred că e etic să ne vaccinăm,  adăugat oficialul LPF.

Lumea sportului e împărțită atunci când vine vorba despre vaccinul anti-Covid 19
Mulți fotbaliști refuză vaccinul anti-Covid 19

”Eu m-aș vaccina”

La rândul lui, antrenorul UTA, Laszlo Balint, a anunțat că și el se va vaccina.

Eu m-aș vaccina, e important să putem să ne face meseria și-mi doresc să revină suporterii în tribune. Lipsa fanilor a contat enorm! Nu e obligat nimeni, dar vedem ce va urma. Important este să nu mai existe multe perturbări ale competiției”, a menționat antrenorul.

În schimb, sunt foarte mulți sportivi care nu sunt de acord cu vaccinarea. Printre aceștia se numără Liviu Antal.

Nu e normal să te oblige să faci un vaccin anume. Fiecare este răspunzător pentru corpul lui și ia deciziile în așa fel încât să-i fie bine. Dacă vreau să mă vaccinez o voi face, dacă nu, nu! Nu trebuie să mă oblige nimeni. Vaccinez corpul meu, nu altul”, a precizat Liviu Antal, jucător UTA.

Nici patronul FCSB, Gigi Becali, nu vrea să se imunizeze împotriva noului virus care a provocat peste 2 milioane de decese.

Urmăriți Playsport.ro și pe