Scenariu negru pentru Novak Djokovic! Când ar putea fi expulzat numărul 1 din tenisul mondial

Bordei Radu 14.01.2022, 15:13
Scenariu negru pentru Novak Djokovic! Când ar putea fi expulzat numărul 1 din tenisul mondial

Nimeni nu știe ce va urma pentru Novak Djokovic. Decizia guvernului de a anula viza liderului mondial, a provocat un nou haos. Sârbul ar fi trebuit reținut pentru a fi deportat, dar avocații lui au intervenit și au contestat decizia. Djokovic a promis că se va prezenta la toate audierile cerute de autorități, iar acestea nu l-au reținut.

Audierile preliminare au avut deja loc, iar o decizie este așteptată duminică. Acest lucru nu este, însă, sigur. Tenismenul speră ca situația să fie lămurită, pentru că luni ar trebui să joace primul meci la Australian Open.

Scenariu șocant pentru Novak Djokovic: ar putea fi expulzat chiar în mijlocul turneului

Fanii tenisului se întreabă dacă și la Australian Open vom asista la scenele incredibile, din Brazilia, de anul trecut. Atunci marele meci dintre țara gazdă și Argentina a fost oprit, cu oficialii brazilieni care au intrat pe teren, pentru a reține unii fotabliști argentinieni, care încălcaseră regulile.

Foarte probabil nu se va întâmpla acest lucru și lui Novak Djokovic. totul depinde de ce se va întâmpla duminică. Chiar dacă o decizie nu se va da, sârbul tot ar fi înlocuit pe tabolul principal. Acest lucru ar duce la plecarea utomată a lui Djokovic, pentru că nu ar mai avea rost ca acesta să rămâne. Dacă vine o decizie negativă, liderul mondial va fi deportat.

Există și posibilitatea ca, dacă nu se va da nicio decizie duminică, organziatorii să îi permită să participe. Asta ar putea duce la un verdict, chiar în timpul turneului. În funcție de hotărâre, Nole ar continua în turneu sau ar fi eliminat și, implicit, deportat din Australia! În a doua variantă, adversarul pe care Djokovic l-ar avea de înfruntat ar avansa automat pe tablou.

Explicația australienilor pentru decizia luată. „S-au făcut sacrificii imense”

În încercarea de a mai aplana din tensiunea ultimelor zile, premierul Australiei, Scott Morrison, a dat câteva declarații. Acesta susține decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke și subliniază că aceasta a fost luată pentru a ”proteja” sacrificiile pe care le-au făcut australienii în timpul pandemiei.

Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună, am salvat vieți și am învățat să trăim în continuare. Împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces. Am ajuns una dintre cele mai puternice economii și țara cu cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. Este ceea ce face ministrul prin luarea acestei măsuri, a declarat Scott Morrison.