Se cere pedepsirea lui Istvan Kovacs. Fost șef CCA consideră că arbitrul trebuie să plătească pentru greșeala din FCSB-Dinamo

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.09.2021, 23:01
Se cere pedepsirea lui Istvan Kovacs. Fost șef CCA consideră că arbitrul trebuie să plătească pentru greșeala din FCSB-Dinamo

Istvan Kovacs a fost criticat destul de dur de o parte a oamenilor de fotbal din România după meciul dintre FCSB și Dinamo.

Arbitrul în vârstă de 37 de ani l-a eliminat, prea ușor după părerea unora, pe Steliano Filip în minutul 37 după un fault asupra lui Valentin Gheorghe. Din acel moment, echilibrul meciului s-a rupt, iar FCSB s-a impus cu un neverosimil 6-0.

Istvan Kovacs este în continuare criticat după eliminarea lui Steliano Filip

Pe reluările oferite de televiziunile care au transmis meciul nu s-a putut observa niciun contact între cei doi jucători la nivelul picioarelor. Kovacs a notat însă în raportul de joc faptul că l-a eliminat pe dinamovist pentru o lovitură aplicată adversarului său la nivelul gâtului.

Ion Crăciunescu, fostul președinte al Comisiei Centrale de Arbitri, este de părere că decizia luată de centralul din Carei a fost total neinspirată. Ba mai mult, Crăciunescu susține că Valentin Gheorghe ar fi trebuit avertizat pentru simulare.

Crăciunescu susține chiar că centralul din Carei ar trebui să fie suspendat după această decizie

Fostul mare arbitru susține chiar că Istvan Kovacs ar trebui să fie suspendat pentru această greșeală pe care a făcut-o. Crăciunescu a explicat și de ce consideră că face Kovacs aceste greșeli. El a spus că arbitrul nu se pregătește corespunzător pentru partidele importante.

Se încadrează la o mare gafă de arbitraj. Să îi dai roșu lui Steliano Filip, în loc să îi dai galben pentru simulare fotbalistului de la FCSB. Diferența e ca între Muntele Everest și Dealul Patriarhiei. Cu siguranță ar trebui suspendat Istvan Kovacs.

Îmi aduc aminte că după un moment similar. Eu am schimbat o brigadă care trebuia să oficieze la un meci din cupele europene. Iar UEFA ne-a felicitat. Ei spun că arbitrii trebuie să primească meciuri. Doar că trebuie să arate că sunt și în formă.

Istvan face astfel de gafe pentru că are o anumită suficiență. Sunt greșeli impardonabile. Eu cred că nu se pregătește cum trebuie și nu acordă atenția cuvenită meciurilor. Fiecare joc e ca un examen, cu toate că ai arbitrat bine 10 meciuri e posibil să gafezi în al 11-lea. Dacă faci o astfel de eroare nu te iartă nimeni, e clar că a produs o pagubă unei echipe și trebuie să suporte consecințele”, a spus Ion Crăciunescu pentru Realitatea Sportivă.

Steliano Filip a primit o suspendare de două etape și o amendă de 1.900 de lei după cartonașul roșu primit în meciul cu FCSB.