Se înmulțesc criticii lui Mirel Rădoi. Un fost internațional român nu-i iartă pe olteni: „O echipă mare nu arată așa”

Robert Zanfir 30.11.2022, 19:05
Se înmulțesc criticii lui Mirel Rădoi. Un fost internațional român nu-i iartă pe olteni: „O echipă mare nu arată așa”

Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) se alătură corului criticilor lui Mirel Rădoi. Fostul mare internațional spune că jocul Universității Craiova nu arată ca al unei echipe cu pretenții la titlu.

Universitatea Craiova continuă seria pozitivă din ultimul timp cu o remiză la Ploiești, 1-1 cu Chindia Târgoviște. Totuși, frustrarea continuă să fie la ea acasă în Bănie. Oltenii au fost egalați în minutul 90, iar Mirel Rădoi a pus iar tunurile pe jucători. Spre surprinderea lui Mihai Stoica: „Îl știam un tip echilibrat”.

Ioan Ovidiu Sabău, un nou nume pe lista criticilor lui Mirel Rădoi

Abia trecut de scandalul intern provocat de excluderea lui Andrei Ivan, Jovan Markovic, Ionuț Vână și Sergiu Hanca, Mirel Rădoi și-a pus iar vestiarul în cap. Fostul selecționer a reproșat mentalitatea celor din subordinea sa și a făcut iar trimitere la schimbarea liniilor în pauza de iarnă.

„Cred că mulţi dintre ei nu au înţeles cine e şeful la echipă. Încă se regăsesc, încă se caută. Antrenorul principal e cel care trebuie să conducă tot, dar încă sunt negocieri tacite.

O echipă în care există mentalitate, grup şi caracter arată altfel! Au altă stare de spirit, organizare, spirit de sacrificiu. Vii înapoi, îţi ajuţi coechipierul… Nu prin declaraţii, în joc. Încă nu e creat acel grup, de aceea zic că Mirel are foarte mult de lucru.

Sunt oameni acolo cu experienţă, Sorin Cârţu e om de fotbal…”, a declarat Sabău, la Prima Sport.

Mirel Rădoi și-a dat foc la valiză la Universitatea Craiova

Imediat după remiza cu Chindia, Mirel Rădoi și-a criticat foarte dur jucătorii. „Am pierdut două puncte clar, cu greșeli imense, inandmisibile. Probabil că astea sunt limitele noastre, că văd că le tot facem de ceva timp și nu le reparăm. Sunt supărat pe jucători nu pe antrenor. Nu au ei capacitatea să judece arbitrajul, nu au voie să facă asta. Screciu a greșit, la el se vede lipsa de experiență, are de învățat. Iar noi am pierdut două puncte.

Am fost și noi la echipa națională, nu ajungeam acolo dacă nu știam să facem analize, știau tot ce e de făcut. Pe mine nu mă interesează că Chindia egalează pe final, problema este că noi uneori ne retragem deliberat, fără ca cineva să lea ceară. Trebuie să vedem ce se întâmplă, poate că astea sunt limitele, poate că ceea ce le cerem noi este prea mult pentru ei, iar atunci trebuie să reevaluăm lotul și să vedem ce avem de făcut. Probabil există o frică, mai ales la nivel de fundași centrali, care sunt lenți.

Sunt jucători nemulțumiți că nu joacă mai mult, dar atunci când intră nu pot să ducă tot meciul. Păi atunci trebuie să tragi mai tari de la antrenamente, să reziști, să poți să ajuți, să mă bazez pe tine. A fost cazul lui Ivan și Martic, azi. Dacă nu ești capabil să faci asta, poate nu este locul tău la o echipă cu pretenții. Nu cred că e problemă de disciplină, nu cred că la acest club nu a fost disciplină. Poate în alte părți sunt amenzi mai mari”, a izbucnit fostul selecționer.

Numele lui Ivan, Markovic, Hanca și Vînă, din nou aduse în discuție

  • Cu 32 de puncte după 18 meciuri jucate, Universitatea Craiova este pe locul 4 în Superliga.

„Știu că unii jucători au notificat clubul, dar eu nu am nimic cu ei, cu Markovic, Hanca, Vînă sau Ivan, eu am cu sportivii. Cu oamenii chiar nu am nimic, dacă îi văd pe stradă îi salut. Dar ca sportivi m-au nemulțumit.

Aceste lucruri se vor regla, la iarnă vom face evaluarea și vom corecta. Pentru că eu nu pot sta să mă bat la nu știu ce loc, să am emoții cu play-off-ul. Este clar că din punct de vedere mental avem o problemă mai mare decât ne așteptam, cu Ber Sheeva nu am rezistat acele 5 minute, azi la fel, într-un meci foarte important. Așa am pierdut puncte și în Giulești, așa a fost și când s-a jucat cu CFR cu titlul pe masă”, a mai comentat Mirel Rădoi.

Eu îl ştiam un tip echilibrat, care îşi cenzurează emoţiile. Probabil e o presiune suplimentară că a luat şi măsurile respective.
Mihai Stoica

Urmăriți Playsport.ro și pe