Simona Halep i-a luat antrenorul Serenei Williams, iar acum vorbește despre ea. “Nu mai există”

Ștefănescu Dragoș / 13.04.2022, 15:20
Simona Halep i-a luat antrenorul Serenei Williams, iar acum vorbește despre ea. “Nu mai există”

În urmă cu câteva zile, Simona Halep a anunțat începerea unei colaborări cu Patrik Mouratoglou. În ultimii 10 ani acesta a fost antrenorul Serenei Williams, despre care Simona a vorbit recent în cadrul unui interviu.

Simona Halep, cuvinte măgulitoare la adresa Serenei Williams

În urmă cu câteva zile, Simona Halep ( 20 WTA) a anunțat începerea unei colaborări cu francezul Patrick Mouratoglou. Renumitul antrenor a pregătit-o în ultimii 10 ani pe Serena Williams, alături de care a înregistrat numeroase succese. Francezul va colabora cu Simona la următoarele turnee din circuittul WTA. Parteneriatul profesional dintre cei doi se anunță unul extrem de fructuos, având în vedere că fiecare își dorește foarte mult câștigarea unui nou Grand Slam.

Serena Williams este gata să revină în circuitul mondial. Sportiva din Statele Unite nu a mai jucat din luna iunie a anului trecut. Atunci ea a suferit o accidentare în timpul turneului de la Wimbledon. Auzind că Serena este aproape de revenirea în circuit, Simona Halep a oferit câteva declarații. Cele două mari sportive au avut mereu o relație bună, respectându-se reciproc foarte mult. Constănțeanca consideră că performanțele Serenei nu vor mai putea fi atinse prea curând de altă jucătoare.

Cred că nu va mai exista cineva ca Serena, care să domine circuitul WTA.

Simt că totul este foarte deschis şi am spus mereu asta, şi anume că toate jucătoarele pot câştiga un turneu la care joacă, aşa că nu poţi să ştii cine se impune. Clasamentul primelor 10 este foarte deschis”, a declarat Simona Halep, potrivit Tennis Majors.

Patrick Mouratoglou are mare încredere în Simona Halep. Francezul este convins că românca mai poate cuceri un Grand Slam

Negocierile dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep au început în urmă cu mai bine de o lună. Mai exact, înaintea turneului de la Indian Wells, care s-a desfășurat în perioada 7-20 martie. Fără să aibă un antrenor în staff, Simona Halep a mers să se pregătească la Academia Mouratoglou. Ulterior, românca a plecat în California pentru a juca la Indian Wells. Cu ocazia vizitei la celebra academie, Halep i-a propus lui Patrick Mouratoglou să îi fie antrenor, iar acesta a acceptat rapid.

Mouratoglou a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat presei internaționale, care sunt obiectivele sale în colaborarea cu Simona Halep.

Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost numărul 1 WTA, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou. E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte. Și are încă foame de performanță. Asta e o bază fantastică pe care să construiești ceva egal sau chiar mai bun decât până acum.

Nu ne vom seta limite. Vreau să îmbunătățesc fiecare detaliu, fizic, mental, tehnic, tactic. Deja am discutat pe multe teme. De la joc, la fitness și antrenamente. Sunt multe lucruri care pot fi făcute mai bine. Și ea e concentrată pe asta”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit Tennis Majors.