Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț. A reușit ce nu a izbutit nicio altă româncă

Gabriel Peneș 27.01.2021, 22:24
Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț. A reușit ce nu a izbutit nicio altă româncă

Chiar și când nu joacă, doboară recorduri! Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț. A reușit ce nu a izbutit nicio altă româncă. Numărul 2 WTA se află în Australia pentru a participa la Australian Open. Ea a împlinit 7 ani de când a intrat în Top 10 WTA, fără a mai ieși, din 2014, din prim-planul tenisului mondial.

Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț

La 29 de ani, jucătoarea de tenis născută în Constanța se poate mândri cu o nouă realizare. Simona Halep scrie istorie după ultimul anunț. Ea face parte, de acum, dintr-un top exclusivist al jucătoarelor de tenis. Românca a intrat în Top 10 WTA în ianuarie 2014 și, de 7 ani, nu a mai părăsit scena tenisului mondial. În acest moment, Simona este pe locul 8 în clasamentul tuturor timpurilor, al jucătoarelor cu cea mai longevivă perioadă în Top 10 WTA.

Simona Halep a ocupat chiar prima poziție în clasamentul WTA, în două rânduri. Prima dată când românca a urcat locul 1 mondial a fost pe 7 octombrie 2017 și a reușit să repete această performanță în februarie 2018. În total, Simona a ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni. În toată cariera, Simona a câștigat, din premii, aproximativ 37 milioane de dolari.

A reușit ce nu a izbutit nicio altă româncă

Vineri, 29 ianuarie, după ora 10:30, ora României, Simona Halep va juca primul meci din acest an. Ea o va întâlni chiar pe australianca Ashleigh Barty, actualul lider mondial. Partida va avea loc în cadrul turneului demonstrativ „A Day at the Drive”, de la Adelaide. Partida va începe imediat după încheierea meciului Rafael Nadal – Dominic Thiem. Conform sport.hotnews.ro, fiecare jucător/jucătoare vor disputa doar un meci, cu super tie-break în caz de egalitate de seturi. Săptămâna viitoare, Halep va fi prezentă, cel mai probabil, la un turneu pregătitor înaintea Australian Open. Primul turneu de Grand Slam al anului va debuta pe 8 februarie, în Melbourne.

Simona Halep scrie istorie
Așa arată camera Simonei din hotelul de lux M Suites din Adelaide

Nu mai are voie să posteze nimic pe rețelele de socializare

Simona Halep, alături de toți jucătorii de top cazați în Adelaide, a primit o interdicție de la autoritățile australiene. Și asta, din cauza scandalului iscat după ce 72 de sportivi au fost plasați în izolare. Organizatorii de la Australian Open 2021 le-au cerut jucătorilor de tenis să nu mai posteze imagini pe rețelele de socializare. Ei sunt de părere că acest lucru poate crește frustrarea celorlalți sportivi, care nu beneficiază de aceleași condiții. Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Dominic Thiem sunt cazați în Adelaide, separați de marea masă a jucătorilor de la Australian Open. Această decizie a organizatorilor a stârnit numeroase controverse printre jucători. În ultima perioadă, acestea s-au accentuat după ce la Melbourne au fost izolați complet 72 de jucători, din cauza unor cazuri de infectare cu coronavirus găsite în avioanele cu care au venit la Antipozi

Urmăriți Playsport.ro și pe