Stadionul Rapid își poate schimba numele. „Suntem deschiși pentru vânzarea numelui către o companie mare”

Bădulescu Silvian 07.01.2022, 12:00
Stadionul Rapid își poate schimba numele. „Suntem deschiși pentru vânzarea numelui către o companie mare”

Stadionul „Rapid-Giulești” urmează cât mai curând să fie dat în folosire echipei de fotbal. Numărând zilele până când giuleștenii vor reveni sub podul Grant, Clubul Sporiv Rapid deja are oferte de sponsorizare în ceea ce privește numele noului stadion. Acest lucru ar contribui din plin la bugetul clubului pe termen mediu.

„Deja am fost contactați de cei de la Superbet”

Președintele Clubului Sportiv Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac, a vorbit despre noul stadion, precizând că există oferte pentru a vinde numele stadionului.

Cam un milion de euro pe an va costa întreținerea noii arene din Giulești. Suntem deschiși pentru vânzarea numelui către o companie mare. Deja am fost contactați de cei de la Superbet, care sunt foarte interesați de cumpărarea numelui stadionului. Urmează să avem mai multe discuții în curând” a spus aceasta.

Totodată, ea a precizat că primul meci pe noul stadion se poate juca cel mai târziu la sfârșitul lunii februarie. Nu în ultimul rând, un aspect important este faptul că vor fi acceptate negocieri cu toate formațiile care doresc să joace pe stadionul de pe Calea Giulești.

Superbet este o casă de pariuri fondată în 2008, care se auto-intitulează liderul industriei de pariuri sportive și un important contributor la bugetul de stat.

Stadion modern, gazon modern, sistem de iluminat modern

Suprafața de teren va fi de 105 metri lungime cu 68 lățime, pe când gazonul este unul natural, ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

Pe lângă acest aspect, arena are și o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată și aflată sub peluza nord dedicată pentru haltere, box, lupte, judo, karate, tenis, volei, baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare. În plus, este construită și o zonă de cazare pentru sportivi de 28 de locuri. Practic, stadionul a fost ridicat pentru a beneficia și celelalte secții sportive ale CS Rapid, nu doar echipa de fotbal.

De asemenea, precum stadionul din Ghencea, și arena din Giulești va beneficia de un sistem de iluminat modern.

Este posibilă proiectarea echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună” au declarat cei care au montat luminile.

Astfel, pentru acest stadion vor fi folosite tehnici care se regăsesc și la echipe precum Juventus Torino, Chelsea Londra sau Atletico Madrid.

Lucrările au fost demarate în toamna lui 2019, iar costurile s-au ridicat la aproximativ 38 de milioane de euro (185.333.607, 39 lei).

 

Urmăriți Playsport.ro și pe