Stoican rămâne pe banca lui Dinamo. De ce a fost amânată demiterea antrenorului. Şi Mureşan rămâne pe loc

Ștefănescu Dragoș / 11.02.2022, 16:12
Stoican rămâne pe banca lui Dinamo. De ce a fost amânată demiterea antrenorului. Şi Mureşan rămâne pe loc

Înfrângerea umilitoare suferită de Dinamo în fața Universității Craiova a declanșat un nou cutremur în ”Ștefan cel Mare”. După ce astăzi se anunța iminenta plecare a lui Stoican și Mureșan, cei doi au rămas momentan la Dinamo.

Stoican și Mureșan rămân momentan la Dinamo

Joi seară, Dinamo a suferit o înfrângere umilitoare, scor 1-6, în fața Universității Craiova. Acest nou eșec istoric a produs un adevărat cutremur în ”Ștefan cel Mare”.

Vineri dimineață era anunțată convocarea Adunării Generale a Acționarilor de la Dinamo. În cadrul acesteia urma să fie decisă demiterea administratorului special Iuliu Mureșan și a antrenorului Flavius Stoican. Adunarea nu a mai avut loc, astfel că tehnicianul a continuat cu programul normal.

Flavius Stoican a condus în această dimineață antrenamentul lui Dinamo. Sâmbătă, echipa va mai avea o sesiune de pregătire, ulterior urmând să plece spre Arad. Duminică, Dinamo o va înfrunta în deplsare pe UTA. Partida este crucială pentru viitorul lui Stoican pe banca ”câinilor”.

Trebuie să scoatem echipa din această situație!”, a declarat Stoican pentru Gsp.ro.

Flavius Stoican, atacat de o legendă dinamovistă

Înfrângerea suferită de Dinamo joi seară în fața lui CS Universitatea Craiova, scor 1-6, a declanșat mânia lui Cornel Dinu. Legendarul dinamovist l-a atacat furibund pe Flavius Stoican, pe care îl consideră vinovat pentru degringolada din jocul echipei roș-albe. Mai mult, ”procurorul” susține că un fost antrenor al lui Stoican a fost uluit când a aflat de numirea sa la Dinamo.

Parcă a lăsat câteva idei, că poartă şi el o anumită vină. Aş explica, că parcă şi-a pierdut ochelarii. Acest discurs e înfiorător, că un om care are demnitate fotbalistică şi nu eşti o făcătură intrată în a conduce echipe de pe margine, atunci nu te mai prezinţi la interviuri. Spui: ”Domnul Mureşan, am plecat!”. Tupeu obraznic, asta e caracterizarea lui. Peste tot pe unde a fost, n-a făcut nimic în fotbal şi nu se justifică aducerea lui la Dinamo.

Prin jucătorii aduşi, în special prin aşa zisul motivator Stoican, şi felul în care a încropit acest cocktail, e un carcalete de echipă.

Acum o lună de zile, un fost antrenor al lui Stoican, care-l cunoaşte bine, când a auzit că a fost numit antrenor la Dinamo, şi-a dat o palmă peste faţă. Da, un antrenor din străinătate”, a declarat Cornel Dinu, la Telekom Sport.

Război intern la Dinamo

După dezastrul din ”Ștefan cel Mare”, jucătorii au fost extrem de supărați. Mai mult, unii dintre ei și-au acuzat colegii pentru gafele comise în timpul partidei. Cosmin Matei, marcatorul golului de onoare al lui Dinamo, a aruncat câteva săgeți către Thomas Chesneau, cel care a gafat impardonabil la trei dintre golurile primite de roș-albi. Mijlocașul a lăsat să se înțeleagă că Flavius Stoican nu are nicio vină pentru acest rezultat umilitor, singurii vinovați fiind anumiți jucători.

Este foarte greu. Durerea este mare, dezamăgirea este mare Din păcate, nici astăzi nu am reușit să luăm puncte. Trebuie să uităm cât mai rapid acest rezultat dureros. Am luat un gol rapid, din unghi, colțul scurt. După, penalty, minutul 45. Goluri foarte ușoare și foarte multe ocazii pentru Craiova, realizate foarte ușor.

Avem șapte portari și la fiecare meci se întâmplă ce se întâmplă. Trebuie să ne revenim. Nu avem de ales. În momentele dificile se văd caracterele puternice. Avem puls, trebuie să facem primul pas, prima victorie, iar în play-out se da bătălia decisivă pentru rămânerea în Liga 1. Este dificil pentru că echipa suferă.

Acum ce vină antrenorul că portarul driblează pe linia porții. Îl învață așa ceva? Sau că ia gol din unghi. E vorba de concentrare, de valoare. Până la urmă, la fotbal asta îți trebuie.

Ce să mai schimbăm, că suntem pe ultima sută de metri. Începe play-out-ul. 95% ține de jucători, de ce facem pe teren. Noi trebuie să facem lucrurile ca echipa să nu piardă. Noi nu reușim nici măcar să facem egal”, a declarat Cosmin Matei.