Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2. A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”

Gabriel Peneș / 06.05.2021, 10:22
Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2.  A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”

Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2. A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”, e declarația șocantă a unui jucător belgian. Sosit pe plaiurile lui Brâncuși în august 2020, mijocașul de 23 de ani s-a trezit că, lună după lună, nu primește niciun ban. Și s-au adunat peste9 luni de „post”.

Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2

E conațional cu Eden Hazard, dar apropierea se oprește aici. Suferință și disperare pentru un jucător din Liga a 2-a. Când i s-a propus să vină în România, pentru belgianul Keinus Bunga N’Kala părea o mișcare bună. Mijlocașul de 23 de ani evolua în Liga 3 din Luxembrug. Eșalonul secund mioritic părea un Olimp față de locul în care se afla, în plan fotbalistic. Dar, ajuns la Pandurii Tg Jiu, el a avut parte de surpriza vieții sale. Una total neplăcută.

Deși era vorba care, în 2013, fusese vicecampioana României, iar în 2015 jucase finala defunctei Cupe a Ligii, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică. Un club la care au jucat nume ca Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii, Cristi Săpunaru. Dar care, în cest moment, este și matematic retrogradată în Liga 3. Spre deosebire de concitadina Viitorul Tg Jiu, și salvată de la retrogradare, dar și ajunsă în semifinalele Cupei României.

Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2. A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”
Suferință și disperare pentru un belgianul Keinus Bunga, din Liga 2. A fugit de la Pandurii Tg Jiu, club care nu-l plătea/Sursa foto: Facebook: N’kala Kein Bunga

A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”

Într-un interviu acordat prosport.ro, Keinus Bunga și-a povestit odiseea plină de obstacole de la clubul gorjean. N-a primit niciun ban din august 2020 și au fost zile în care n-a avut ce mânca. Cu toate astea, a fost utilizat constant de antrenorul Cătălin Cojocaru, jucând în 19 partide. La începutul lunii aprilie, el a decis să părăsească echipa. Totuși, Bunga spune că ar juca cu plăcere în Liga 2, dar la o echipă stabilă financiar.

Impresarul meu mi-a zis despre această posibilitate (nr – venirea la Pandurii) și am zis că e un pas înainte în cariera mea, fiindcă merg într-o țară cu fotbal mai bun, doar că la început nu mi s-a spus despre problemele financiare de la Pandurii. Aveam o echipă bună, dar un club fără bani nu are viitor. Nu am primit niciun ban”, a declarat Bunga pentru publicația citată.

Deși a vrut să plece încă din iarnă, el a fost ademenit cu achitarea tuturor datoriilor în luna martie. Lucru care nu s-a întâmplat. Bunga a recunoscut că a fost ajutat de familie pentru a supraviețui și se declară revoltat de intenția clubului de a-l suspenda.

Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2. A fugit de la clubul care nu-l plătea. “Am slăbit fiindcă nu aveam ce mânca”
Suferință și disperare pentru un jucător din Liga 2. A fugit de la clubul care nu-l plătea, dar antrenorul Călin Cojocaru e convins că fotbalistul belgian se va întoarce la echipă/Sursa foto: Facebook – Pandurii Targu Jiu

„Acest club e ca o dictatură”

De ce să fiu suspendat, dacă nu m-au plătit? Am depus memoriu la Federația din România, voi depune și la FIFA. Din punctul meu de vedere, contractul s-a încheiat! Nu am fugit, doar că nu mai puteam trăi fără bani! Nu aveam alimentație bună și am slăbit mai multe kilograme din această cauză! Acest club e ca o dictatură: nu plătesc jucătorii, nu le dau mâncare corespunzătoare, dar are pretenția ca noi să fim eficienți pe teren. Trebuie un minimum de respect. Cum să mai ai pretenții să mă mai întorc când știi că nu m-ai plătit?! Nu are logică”, a mai declarat jucătorul belgian, conform aceleiași surse.

Legat de situația lui Bunga, antrenorul Călin Cojocaru e declarat că e convins că jucătorul se va reîntoarce la club după ce conducerea va discuta cu el.

Keinus Bunga n-a mai vrut să continue la noi. Era un jucător de care aveam nevoie. El mai are un an de contract și sunt convins că va reveni la noi, după ce conducerea va vorbi cu el și cu impresarul lui, doar că momentan a decis să plece!”, a spus antrenorul Călin Cojocaru, potrivit sursei citate.