Toni Petrea, îngrijorat pentru meciurile din play-off. FCSB nu a contat în fața celor de la Farul

Ștefănescu Dragoș / 27.02.2022, 23:39
Toni Petrea, îngrijorat pentru meciurile din play-off. FCSB nu a contat în fața celor de la Farul

FCSB și Farul Constanța s-au înfruntat duminică seară pe ”Arena Națională” din București. Partida a fost dominată categoric de Farul, care a câștigat cu scorul de 2-0. La final, Toni Petrea nu și-a putut ascunde îngrijorarea față de forma slabă a echipei sale.

Toni Petrea, îngrijorat de forma slabă a echipei sale

La finalul partidei, Toni Petrea a făcut o radiografie a jocului prestat de echipa sa. Antrenorul a subliniat faptul că elevii săi au jucat prea individual, nereușind să facă un joc combinativ. Petrea a recunoscut că este îngrijorat de forma slabă a echipei sale, în perspectiva meciurilor din play-off.

Un meci slab din partea noastră, pe care trebuie să-l uităm cât mai repede. Trebuie să învățăm multe din acest meci, am făcut multe greșeli defesive. Pe faza de atac am exagerat cu acțiuni individuale. Nu am avut un joc colectiv. Totul a venit după acțiuni individuale. Farul a meritat victoria, îi felicit pe această cale. Dacă vom continua așa vom avea mari probleme. În această seară nu am mai reușit să revenim. Nu am mai făcut un joc combinativ.Nu mai contează dacă am înțeles cum am primit primul gol. Au fost greșeli în lanț. Le-am spus și la pauză că trebuie să avem o mai bună circulație a mingii. Tot timpul primul ”11” sau jucătorii care intră pe parcurs pot decide un meci. Am avut și absențe, dar jucătorii care au intrat trebuiau sa schimbe ceva.

Sunt îngrijorat de joc, de ce am reușit să facem. De fapt azi nu am reușit nimic. Trebuie să vedem ce nu a  funcționat. Mai sunt două etape grele într-un interval de timp foarte scurt. Acum mă gândesc la ce trebuie să reparăm. Până acum jocul nostru a fost bun, am marcat, am obținut puncte. Atîta timp cât șanse matematice există trebuie să scoatem capul din pământ și să luptăm. Edjouma simte o oboseală de ceva timp, de asta l-am scos de pe teren. Nu știu ce s-a întâmplat cu Keșeru. Eu am mers direct la vestiar”, a declarat Toni Petrea.

FCSB – Farul, Gică Hagi îi dă șah mat lui Toni Petrea

Duminică seară, FCSB a primit vizita celor de la Farul în etapa cu numărul 28 a Ligii 1. Partida se anunța extrem de disputată având în vedere miza celor trei puncte. FCSB își dorea să se mențină cât mai aproape de liderul CFR Cluj, în timp ce Farul vroia să-și consolideze locul de play-off.

Farul a început extrem de curajos încă din startul meciului. În minutul 9, contănțenii au avut prima ocazie mare prin Adi Petre care a șutat pe lângă poarta lui Vlad. Jefte a avut și el o ocazie importantă în minutul 19, când voleul său a fost deviat în corner. Atacurile susținute ale elevilor lui Gică Hagi au fost răsplătite spre finalul reprizei. În minutul 42, Omoh i-a pasat lui Jefte, care a marcat cu un șut la colțul scurt al porții lui Vlad.

Repriza secundă a avut un scenariu similar primei părți. În minutul 57, Jefte l-a pus la grea încercare pe Vlad, cu un șut de la 14 metri. După doar 2 minute, constănțenii au reușit să marcheze din nou. Radaslavescu a centrat scurt din corner, Moldoveanu a prelungit cu capul până la Ghiță, iar acesta l-a executat cu sânge rece pe Vlad. Farul a continuat să domine partida și doar inspirația lui Vlad i-a salvat pe roș-albaștri de la primirea mai multor goluri. Astfel, partida s-a terminat cu victoria lui Farul, scor 2-0.

În urma acestei înfrângeri, FCSB se îndepărtează la 11 puncte de liderul CFR Cluj, iar șansele la titlu sunt tot mai mici. De cealaltă parte, Farul își consolidează locul de play-off și pune 3 puncte între ea și FC Argeș, principala urmăritoare.