“Trădătorul” Cristi Bălgrădean, aproape de revenirea în “Ștefan cel Mare”! Iuliu Mureșan insistă pentru portarul lui CFR Cluj

Ștefănescu Dragoș / 07.07.2021, 15:10
“Trădătorul” Cristi Bălgrădean, aproape de revenirea în “Ștefan cel Mare”! Iuliu Mureșan insistă pentru portarul lui CFR Cluj

După ce sezonul trecut a fost unul de coșmar pentru Dinamo, problemele sunt departe să se fi terminat pentru clubul din ”Ștefan cel Mare”. Problemele financiare majore au determinat conducerea dinamovistă să recurgă la procedura de insolvență. După intrarea în insolvență, Dinamo încearcă și câteva transferuri care să întărească echipa pentru viitorul sezon. “Trădătorul” Cristi Bălgrădean, aproape de revenirea în “Ștefan cel Mare”! Iuliu Mureșan insistă pentru portarul lui CFR Cluj.

“Trădătorul” Cristi Bălgrădean, aproape de revenirea în “Ștefan cel Mare”! Iuliu Mureșan insistă pentru portarul lui CFR Cluj

Dupa șapte ani de la prima intrare în insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Ionuț Negoiță, Dinamo a fost  nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva. Astfel suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”care au acumulat datorii foarte mari nu au avut altă soluție viabilă decât cea a insolvenței. Ei încearcă momentan reorganizarea clubului pentru a diminua din datoriile cumulate.

Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil. Această variantă este una artificială, dar este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate. Cei mai afectați de aceste măsuri vor fi jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă ci contracte de activitate sportivă.

Insolvența a lovit puternic în salariile jucătorilor. Astfel spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo au cerut despăgubiri la FIFA. Ei nu ar mai avea prea multe șanse să-și recupereze banii din contracte. Deci insolvența are un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare. Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar.

După cum se știe, la Dinamo există jucători cu salarii foarte mari (Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro). Clubul nu le poate micșora unilateral salariile. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie. Clubul va putea însă să rupă unele contracte.

Dinamo îl vrea pe Bălgrădean

Pe lângă problemele financiare o nouă veste proastă a venit pentru Dinamo. FIFA i-a dat interdicție lui Dinamo la transferuri din cauza datoriilor financiare pe care  clubul le are la jucătorul Isma Lopez. Dinamoviștii speră totuși la o derogare până la începerea procesului la TAS. Astfel, noul administrator delegat de la Dinamo, Iuliu Mureșan va încerca câteva transferuri în această vară. Mureșan a întocmit deja o listă cu jucătorii pe care îi dorește în ”Ștefan cel Mare”. Printre jucătorii de pe lista lui Mureșan se află și portarul lui CFR Cluj Cristi Bălgrădean (33 de ani). Mutarea lui Bălgrădean la Dinamo ar putea să se concretizeze având în vedere că portarul nu mai este titular la CFR Cluj după întoarcerea lui Arlauskis în Gruia.

În trecut, Bălgrădean a mai apărat poarta lui Dinamo, între 2010 și 2014, apoi a plecat la Universitatea Craiova. Ulterior el a mai jucat și la FCSB de care s-a despărțit cu scandal.