Transfer stelar pentru CSM București. Handbalista a evoluat pentru viitoarea adversară a „tigroaicelor”

Dragos Stefanescu 14.01.2022, 16:13
Transfer stelar pentru CSM București. Handbalista a evoluat pentru viitoarea adversară a „tigroaicelor”

CSM București vrea să domine handbalul european la nivelul echipelor de club. În acest scop, echipa bucureșteană a perfectat în această perioadă un transfer stelar.

CSM București, transfer stelar

După ce i-au prelungit contractul Cristinei Neagu, oficialii clubului CSM București au mai reușit o lovitură. Vineri, aceștia au anunțat că au perfectat transferul handbalistei Kalidiatou Niakate (27 de ani). Acesta a venit de la Brest Bretagne Handball și este campioană olimpică, europeană şi mondială cu selecţionata Franţei.

O campioană, europeană, mondială şi olimpică a semnat cu CSM Bucureşti! Bun venit, Kalidiatou!

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti are plăcerea să anunţe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Şi nu este vorba despre un transfer oarecare!

CSM Bucureşti a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakate, interul-stânga de 26 de ani, campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediţie e DELO EHF Champions League!”, a anunţat CSM Bucureşti pe site-ul oficial.

Kalidiatou Niakate, una dintre vedetele naționalei Franței

Kalidiatou Niakate a semnat cu CSM Bucureşti un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023. Ea s-a născut la Paris, în 15 martie 1995. Niakate a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. Ulterior, o parte importantă a junioratului său și-a petrecut-o la Châtenay-Malabry. La 16 ani a făcut pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist. A urmat apoi în 2017  Nantes, echipă pentru care a evoluat doar doi ani. În 2019,  Kalidiatou Niakate a acceptat oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakate a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca. Împreună cu selecționata Hexagonului, Niakite a cucerit titlul olimpic, european şi mondial.

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie. Echipa franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakate. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoare ale meciului.

Elizabeth Omoregie rămîne la CSM București

După Cristina Neagu, CSM-ul a mai convins o jucătoare importantă să continue la București. Elizabeth Omoregie este una din handbalistele care au devenit vitale în angrenajul construit de Adi Vasile. De aceea, conducătorii clubului i-au oferit un nou contract, chiar de ziua ei. La 25 de ani, jucătoarea venită de la Krim Ljubliana, este una din piesele grele ale „tigroaicelor”. Și va rămâne să lupte pentru a aduce cel mai important trofeu din handbalul feminin, la București.

O nouă veste bună din partea echipei feminine de handbal a clubului nostru! Elizabeth Omoregie, una dintre cele mai iubite tigroaice, a semnat prelungirea contractului cu CSM București! Elizabeth a luat decizia de a semna prelungirea angajamentului cu CSM București chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani! La 6 octombrie 2014, la vârsta de 17 ani, Elizabeth Omoregie își începea ascensiunea în handbalul mare, semnând un contract cu formația slovenă Krim Ljubljana. După patru ani petrecuți la Ljubljana, timp în care a primit și cetățenia slovenă, Elizabeth a semnat cu CSM București”, se arată într-un comunicat emis de conducerea CSM-ului.

Urmăriți Playsport.ro și pe