Un fotbalist cu zeci de selecții se retrage de la națională. „Rădoi a încercat o abordare în forță, dar nu e cazul cu mine”

Marian Cărăvan 31.12.2020, 17:38
Un fotbalist cu zeci de selecții se retrage de la națională. „Rădoi a încercat o abordare în forță, dar nu e cazul cu mine”

Avem parte de încă o retragere de la naționala de fotbal a României. După Ciprian Tătărușanu, un alt fotbalist cu zeci de selecții se retrage de la națională. Cum și-a motivat decizia.

Un fotbalist cu zeci de selecții se retrage de la națională

Pe finalul anului 2020 avem parte de o nouă retragere de la echipa națională. Un fotbalist cu zeci de selecții a anunțat că se retrage de la națională. Se gândea mai demult să renunțe la echipa națională, dar acum a găsit momentul oportun. La 33 de ani, Costel Pantilimon a decis să spună „adio” echipei naționale. Goalkeeper-ul de 2,02 metri a invocat probleme personale, dar și unele neînțelegeri cu selecționerul Mirel Rădoi.

„Nu m-am retras oficial până acum pentru că nu am vrut s-o fac niciodată în modul ăsta. Nu voiam s-o fac oficial, pentru că ţin foarte mult la echipa naţională şi nu aş putea să spun că nu mai am dorința de a veni.

Am avut şi nişte probleme personale, care mi-au întărit ideea de a sta mai mult aproape de familie. Am văzut ce a declarat şi Mirel. Ce zice el acolo nu e complet. A încercat o abordare mai în forţă şi nu cred că e cazul cu mine. Aş fi vrut să se spună exact ce am discutat. Pentru mine a fost o decizie grea, dar o gândeam de foarte mult timp”, a declarat Costel Pantilimon, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

Costel Pantilimon, un fotbalist cu zeci de selectii, se retrage de la nationala
Costel Pantilimon, un fotbalist cu zeci de selectii, se retrage de la nationala

Costel Pantilimon continuă la echipa de club

Costel Pantilimon, fotbalist cu zeci de selecții, se retrage de la națională. Goalkeeper-ul joacă pentru Denizlispor, în SuperLig, campionat în care s-a evidențiat în acest an antrenorul român Marius Șumudică.

Născut la data de 1 februarie 1987, la Bacău, Costel Pantilimon și-a început cariera în 2006, la Politehnica Timișoara. Pe când evolua la gruparea de pe Bega, Pantilimon a debutat la echipa națională. Pe 19 noiembrie 2008, goalkeeper-ul și-a făcut debutul în echipa națională, într-un meci amical cu Georgia. A bifat 27 de selecții la prima reprezentativă, de la care și-a anunțat acum retragerea.

Echipele la care a jucat Costel Pantilimon: Politehnica Timișoara, Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo La Coruña, Nottingham Forest, Omonia Nicosia, Denizlispor.

Costel Pantilimon este campion al Angliei cu Manchester City, formaţie pentru care a jucat timp de trei ani şi alături de care a mai cucerit alte două trofee: Cupa Ligii Angliei şi Supercupa Angliei.

Din 4 septembrie 2020 este jucătorul formației turce Denizlispor.

Urmăriți Playsport.ro și pe