Un român îi liniștește pe fanii Barcei: ”Messi a semnat!” Ce argumente are

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.07.2021, 20:57
Un român îi liniștește pe fanii Barcei: ”Messi a semnat!” Ce argumente are

Un român îi liniștește pe fanii Barcei. Telenovela prelungirii înțelegerii lui Lionel Messi cu clubul catalan nu s-a terminat. Deși lucrurile erau clare și totul părea doar o chestiune de timp, contractul lui Messi a expirat oficial pe 30 iunie și încă nu există vești de la oficialii Barcelonei sau de la starul argentinian.

Un român îi liniștește pe fanii Barcei: ”Messi a semnat!” Ce argumente are

Messi se află în această perioadă la Copa America cu naționala Argentinei. Cei mai mulți mizează pe acest lucru în a explica faptul că argentinianul nu a semnat încă prelugirea contractului. Este și teoria pe care merge Gică Craioveanu. Fostul mijlocaș ofensiv locuiește de foarte mult timp în Spania, țară în care a și jucat o mare parte a carierei. Astfel, el este destul de bine conectat la evenimentele din fotbalul spaniol.

Craioveanu susține că cele două părți s-au înțeles deja asupra noului acord. Doar că acesta nu a fost semnat încă din cauza faptului că Laporta a dorit să îl lase pe Messi să se pregătească de Copa America.

Eu cred că Messi a semnat un acord cu Barcelona, așa știm noi. Laporta e liniștit, toată lumea e liniștită. Eu sunt convins că a semnat, de asta nu e Laporta preocupat. A spus și azi că e totul ok.

Presupun că îl lasă să-și facă treaba la Copa America, iar când se va întoarce va și semna. Eu cred că au ajuns la un acord”, a spus Craioveanu la Digi Sport.

Prelungirea contractului lui Messi, principalul obiectiv al lui Joan Laporta

Pe tot parcursul anului 2021 au existat discuții referitoare la viitorul lui Messi. Inițial, starul argentinian a dorit să plece de pe Camp Nou din cauza lipsei de rezultate din ultimele sezoane. Mai mult, fostul președinte Jose Maria Bartomeu a adus clubul catalan într-o situație foarte grea din punct de vedere financiar, motiv pentru care a și fost demis, dar și anchetat de autoritățile din Spania.

Astfel, plecarea lui Messi de la Barcelona părea iminentă. Manchester City și Paris Saint-Germain erau gata să îi dea un salariu monstruos argentinianului. Totul s-a schimbat însă odată cu realegerea lui Joan Laporta în funcția de președinte al clubului blau grana. Se știe faptul că Messi și Laporta au o relație excelentă din primul mandat al catalanului pe Camp Nou. Atunci, Laporta a construit echipa fabuloasă care, sub comanda lui Pep Guardiola, a cucerit șase trofee în sezonul 2008-2009.

Principala misiune a lui Guardiola de la revenirea la Barcelona a fost prelungirea contractului lui Messi. Și toată lumea este convinsă că acest lucru se va întâmpla în cele din urmă. Mai rămâne doar să se facă anunțul oficial, probabil după Copa America. Până atunci, Lionel Messi este jucător liber de contract.