UTA Arad încheie sezonul fără emoții, dar regretele predomină vestiarul. Viitorul lui Ionuț Badea pe banca arădenilor este incert

Ștefănescu Dragoș / 13.05.2022, 23:25
UTA Arad încheie sezonul fără emoții, dar regretele predomină vestiarul. Viitorul lui Ionuț Badea pe banca arădenilor este incert

Vineri seară, Dinamo a primit vizita celor de la UTA în runda a 9-a din play-out-ul Ligii 1. Partida a fost lipsită de miză, dar cele două echipe au oferit un joc frumos și au terminat la egalitate, scor 1-1. La finalul meciului, jucătorii arădeni nu și-au putut ascunde regretele pentru ratearea accederii în play-off. Ionuț Badea susține că vrea să rămână la UTA, dar a admis că viitorul său este incert.

Dinamo – UTA Arad, remiză fără urmări

Vineri seară, Dinamo și UTA Arad s-au înfruntat în runda a 9-a din play-off-ul Ligii 1. Partida nu avea o miză deosebită, cele două echipe fiind totuși în situații diferite.

Arădenii au deschis scorul în minutul 38, după o greșeală a lui Gabi Torje. Cardoso a profitat și reușit să marcheze. În repriza a doua, elevii lui Dușan Uhrin au dat o replică mai consistentă, iar eforturile lor au fost răsplătite. În minutul 84, Irobiso a marcat și a restabilit egalitatea. Până la final nu s-a mai marcat și astfel meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Pentru Dinamo urmează două meciuri de foc în barajul de menținere în Liga 1. De cealalată parte, situația de la UTA este incertă, noi investitori fiind anunțați să vină la cârma clubului.

Arădenii au încă regrete pentru ratarea play-off-ului

La finalul partidei, jucătorii arădeni nu și-au putut ascunde regretele acestui sezon. Aceștia încă nu s-au împăcat cu ratarea play-off-ului, dar speră ca în sezonul viitor să obțină rezultate mult mai bune.

Mă bucur pentru gol pe care l-am marcat. De la început am încercat să ne impunem jocul. În repriza a doua Dinamo a revenit și cred că egalul este un rezultat echitabil.Obiectivul nostru era să ajungem în play-off și acum să evităm barajul. Vedem acum, mergem mai departe. Cred că a fost un sezon dezamăgitor pentru că la început toată lumea își dorea mai mult. Vedem anul viitor cum va fi. Dinamo este o echipă foarte bună, cu experiență. Îmi doresc să rămână în Liga 1.

Mă simt bine, asta este calitatea mea, viteza. Vedem, încă nu am vorbit cu coducerea. Nu se știe dacă proprietarul va ramîne sau pleacă. Vedem ce va fi. Eu sunt bucuros să stau pe teren”, a declarat Cardoso.

Nici Dinamo nu a presat prea mult, nici noi nu am forțat. A fost un meci fără presiune, dar meciurile frumoase sunt cele cu presiune. Azi nu am facut un meci frumos, am fost egalați pe final. Noi am avut foarte multe meciuri cu presiune. Mai ales acasă jucăm cu presiunea din partea publicului. Ne-am dorit să evoluăm în play-off, dar acum suntem bucuroși că nu mai avem emoții.

Lucrurile trebuiesc făcute cu răbdare. Și Dinamo este un club mare și uitați-vă în ce situație este.

Noi nu știm nimic. Mister este antrenorul nostru, noi ne continuăm munca alături de el. Conducerea va decide ce se va întâmpla în continuare”,  a spus Dragoș Balauru.

David Miculescu admite că ar accepta o ofertă de la un club puternic din Liga 1

Am reușit să facem un meci bun, dar îmi pare rău că am luat gol pe final. Trebuia să plecăm cu cele trei puncte. Nu s-au menajat deloc, dar doar ei știu ce vor face la baraj. Sunt dezamăgit că am jucat în play-out, sper ca anul viitor să fie mai bine. Ne bucurăm totuși că am evitat barajul. Mie nu mi-a stat gândul la planurile conducerii. Până acum nu am primit nicio ofertă din partea conducerii. Vom vedea ce se va întâmpla. Pe orice jucător îl motivează când echipele mari îl vor. Orice jucător vrea să plece în străinătate dar nu aș spune nu unei oferte de la o echipă puternică din Liga 1.

Antrenorul nu ne-a spus nimic că va pleca. Nu sunt eu în măsură să zic asta. Conducerea va decide dacă va schimba antrenorul” a spus David Miculescu.

Ionuț Badea are viitorul incert. Tehnicianul nu știe dacă va continua la UTA

La finalul partidei din Ștefan cel Mare, Ionuț Badea a oferit câteva declarații. Tehnicianul a vorbit și despre viitorul său la Arad. Badea a explicat că își dorește să rămână, dar a dmis că nu depinde doar de el acest lucru.

Cred că a fost un meci frumos. Neașteptat în lipsa unei mize importante. Ambele echipe au făcut un meci bun. Pentru noi a fost o linie continuă. Mă bucur că am avut consistență, era să câștigăm. Sunt foarte motivat când joc împotriva unei echipe la care am jucat, dar toate meciurile sunt importante. Când reprezinți culorile unui club trebuie să dai maximum.

Au fost niște zvonuri prin presa locală, apoi preluate de presa din București. Am o relație foarte bună cu conducerea clubului. Am făcut o muncă excelentă în ultimele luni. Am fi vrut mai mult dar au fost și unele lacune, unele au fost moștenite. De când am venit laUTA am avut mai multe victorii decât în restul campionatului iar asta este foarte bine.

Discuția a fost despre un contract până la finalul campionatului. Există discuții ca altcineva să vină să preia conducerea clubului. Nu știu ce se va întâmpla în această situație. Îmi doresc să continui, este munca mea, a noastră, am demostrat ce pot. Vreau să consiuni și rămâne de văzut ce se va întâmpla săptămâna viitoare”, a declarat IonuțBadea.