Verdict neașteptat în privința Emmei Răducanu. Cel mai titrat antrenor din tenis cere o atitudine diferită

Ștefănescu Dragoș 22.09.2021, 16:54
Verdict neașteptat în privința Emmei Răducanu. Cel mai titrat antrenor din tenis cere o atitudine diferită

Performanța de la US Open a adus-o pe Emma Rădcuanu în atenția tuturor. Elogiile la adresa tinerei sportive nu au contenit, iar ecourile succesului de la turneul american încă se fac resimțite. Însă, un verdict neașteptat în privința Emmei Răducanu a fost dat de cel mai titrat antrenor de tenis.

Emma Răducanu, noua regină a tenisului mondial

Turneul US Open 2021 va rămâne cu siguranță în istoria tenisului mondial. Turneul american de anul acesta a avut parte de cea mai mare surpriză a tenisului din ultimii ani. Finala feminină a fost disputată de două sportive relativ anonime și extrem de tinere. Emma Răducanu (18 ani) și Leylah Fernandez (19 ani) s-au înfruntat în ultimul act de la US Open 2021. Numele celor două finaliste au fost surprinzătoare și pentru cei mai înfocați suporteri ai sportului alb.

Cele două tinere sportive au oferit un spectacol de gală dovedind o maturitate ieșită din comun, în ciuda vârstei lor. După un meci pe care l-a dominat categoric, Emma Răducanu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, reușind să intre în istorie prin performanța ei. Emma este prima sportivă care a reușit să câștige marele trofeu venind din calificări.

Triumful Emmei Răducanu la US Open a fost îndelung aclamat de mari vedete ale tenisului și nu numai. După acest succes istoric, sportiva cu origini românești a devenit peste noapte noua regină a tenisului mondial.

Verdict neașteptat în privința Emmei Răducanu

Performanța Emmei Răducanu la US Open 2021 a fost uluitoare. Elogiile la adresa tinerei sportive nu au mai contenit, transformând-o într-un adevărat star al sportului mondial.

Nick Bollettieri (90 de ani) este unul dintre cei mai mari antrenori de tenis ai lumii. De-a lungul prodigioasei sale cariere, a colaborat cu nume mari ale tenisului mondial. Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles sau Mary Pierce sunt câțiva dintre sportivii pe care Bollettieri i-a antrenat. Academia de tenis a lui Nick Bollettieri este una dintre cele mai bune din lume. Cu o carieră fabuloasă, celebrul antrenor este un nume greu al sportului alb.

Conform Eurosport, celebrul antrenor a dezvăluit că a fost uimit de performanța Emmei Răducanu la US Open. Totuși, Bollettieri consideră că nu trebuie făcute previziuni pe termen lung referitoare la cariera tinerei sportive.

Am fost şocat să văd că Emma a câştigat turneul cu o uşurinţă incredibilă, fără să cedeze vreun set, devenind prima jucătoare venită din calificări care ia un Grand Slam. Am fost impresionat de capacitatea fizică a Emmei în finala cu Leylah Fernandez. Controlul mental al Emmei, de-a lungul reuşitei sale fără precedent, a fost minunat. N-a cedat! A zâmbit şi a câştigat.

Dacă pot spune că ar putea deveni una dintre cele mai bune din istorie? Nu! Sportul e mult mai complex. Să fim realişti. Următorul turneul de Grand Slam al Emmei ne va spune totul. Vom vedea cum rezistă la faimă, după ce a făcut ceva ce n-a făcut nimeni. Eu nu pot spune că ştiu, cu siguranţă, că va fi una dintre cele mai bune din lume. Văd potenţial şi multe lucruri pozitive. Sper că va continua să urce. Dar s-o ia uşor, să respire. Lăsaţi-o să-şi găsească drumul. Dacă i-aş da un sfat, i-aş spune să nu fie niciodată mulţumită. Fă mai mult! Când eşti mulţumită cu puţin, o să începi să cobori“, a afirmat Bollettieri.