Veste neașteptată pentru Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac în prima zi a săptămânii. Unde se află târgovișteanca în ierarhia WTA

Ștefănescu Dragoș / 02.08.2021, 12:46
Veste neașteptată pentru Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac în prima zi a săptămânii. Unde se află târgovișteanca în ierarhia WTA

Sorana Cîrstea traversează o perioadă excelentă a carierei. Anul acesta a fost unul extrem de prolific pentru Sorana. Ea a arătat o formă de joc foarte bună dar și o dorință mare de victorii. În acest moment, Sorana este una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis din România.

Sorana Cîrstea a făcut furori în prima jumătate a anului

Încă de la începutul anului, Sorana Cîrstea a dovedit că trece printr-o perioadaă foarte bună a carierei.

În luna aprilie, Sorana a reușit să câștige finala turneului de la Istanbul în fața Elisei Mertens (17 WTA) cu scorul de 6-1, 7-6 (3). Până în finală, Sorana a avut un parcurs incredibil reușind să câștige toate meciurile fără a pierde niciun set.

A urmat apoi finala de la Strasbourg pe care din păcate a pierdut-o în fața cehoacei Barbora Krejcikova (38 WTA) cu scorul de 3-6, 3-6.

La Roland Garros, Sorana a reușit să ajungă până în optimile de finală unde a fost învinsă de Tamara Zidansek (85 WTA) cu scorul de 6-7(4), 1-6.

Și pe iarba turneului de la Wimbledon, Sorana Cîrstea a avut un parcurs excelent. Sportiva româncă a ajuns până în turul al 3-lea al competiției londoneze. Cîrstea a pierdut partida din turul 3, în fața  sportivei cu origini românești Emma Răducanu (338 WTA), cu scorul de 3-6, 5-7.

Din cauza unei rupturi musculare, Sorana s-a văzut nevoită să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Secretul formei excelente a Soranei Cîrstea

Forma excelentă pe care a arătat-o Sorana Cîrstea de la începutul acestui an, este explicată de sportiva noastră în câteva declarații. Sorana a dezvăluit că perioada de pauză forțată de pandemia de Covid-19 a făcut-o să aprecieze mai mult tenisul. Sportiva a recunoscut că pasiunea sa pentru sportul alb este foarte mare.

Pandemia de coronavirus mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții! Am început să mă bucur mai mult de viață și să văd lucrurile în profunzime. Acum pot spune că sunt mult mai relaxată decât înainte, mai calmă.

Înainte de pandemie eram bine în viața personală, dar cariera mea se afla într-o pantă descendentă, nu îmi găseam ritmul. Am stat mai mult timp acasă, iar în primele două luni nici nu m-am atins de rachetă. Nu voiam să o văd! Apoi am realizat că de fapt îmi lipsește acest sport!

Îmi lipseau călătoriile, împachetatul lucrurilor, timpul petrecut în hoteluri, o mulțime de lucruri. Mi-am dat seama cât de norocoase suntem să avem acest job. Nu am mai pus presiune pe mine, ci pur și simplu am vrut să mă bucur de tenis, de faptul că spectatorii au revenit în tribune.
Am dat buzna pe terenul central de la Roland Garros să îl văd pe Roger la două meciuri. Ceea ce nu aș fi făcut în trecut! Pot spune că sunt mult mai relaxată și mă bucur de fiecare lucru mărunt în timpul unui turneu”, a declarat Sorana Cîrstea.

În topul WTA actualizat la zi, Sorana Cîrstea se menține pe poziția 40 a ierarhiei mondiale. Ea este a doua cea mai bine clasată româncă în topul WTA, după Simona Halep care a căzut pe poziția 10.