(Video). Bătaie în avionul Stelei. Unul dintre jucătorii importanți, lovit cu piciorul în gură de preparatorul fizic: „Să moară mama, cu ce m-a lovit?”

Mihai Rosoiu 15.01.2021, 09:18
(Video). Bătaie în avionul Stelei. Unul dintre jucătorii importanți, lovit cu piciorul în gură de preparatorul fizic: „Să moară mama, cu ce m-a lovit?”

Un episod halucinant a ieșit la iveală. Bătaie în avionul Stelei. Unul dintre jucătorii importanți, lovit cu piciorul în gură de preparatorul fizic. Este un fapt real și povestit, în direct, chiar de către unul dintre protagoniștii momentului. Se întâmpla în luna martie a anului 1986. Steaua reușea, la acel moment, cea mai mare performanță, din istoria sa. Calificarea în semifinalele Cupei Campionilor. O performanță ce avea să fie depășită la finele acelui sezon european prin câștigarea marelui trofeu.

Bătaie în avionul Stelei. Unul dintre jucătorii importanți, lovit cu piciorul în gură

După o remiză albă în Ghencea, roș-albaștrii mergeau în Finlanda pentru a forța imposibilul. Pe un teren mocirlos și fiind nevoiți să suporte un frig cumplit, steliștii reușeau să dea lovitura, în ultimele minute ale returului. Pițurcă găsea mingea într-o aglomerare în careul advers și o catapulta în plasă. 1-0 și calificare în semifinalele CCE, acolo unde Steaua urma să dea piept cu Anderlecht.

În aeronava care-i aduce aceasă pe elevii lui Emeric Ienei era bucurie mare. Unul dintre repsonsabilii cu glumele, Adrian Bumbescu, Fundașul de fier al Stelei avea de ceva vreme un client. Preparatorul fizic Florentin Marinescu. Specialist în arte marțiale, Marinescu se alăturase staff-ului tehnic al Stelei, însă rolul său eraironizat adesea de unii jucători.

Printre ei, Adrian Bumbescu. Glumițele repetate la adresa lui Sensei s-au încheiat odată cu zborul de la Lahti. Avertizat în repetate rânduri de Marinescu, „colonelul” n-a renunțat la mici gesturi agresive. Palme ușoare, înghionteli, ironii. Numai că acelea aveau să fie ultimele „răutăți” ale lui Bumbescu la adresa preparatorului fizic.

Nu a știut ce l-a lovit

Povestită de Florentin Marinescu, istorioara are și mai mult haz. În direct, la „Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro, fostul apropiat al lui Valentin Ceaușescu a povestit pe larg momentul în care l-a lovit pe Adrian Bumbescu.

După meciul cu Kuusysi Lahti, am bătut 1-0, în avion veselie mare. M-am dus la jucători în spatele avionului, am băut cu ei un pahar de whisky și după ce-am plecat el m-a lovit în spate pe culoarul avionului. Când m-am întors, el era în picioare, i-am dat un picior în gură! O palmă cu piciorul!

I-am dat cu piciorul în obraz și a căzut direct pe jos… El repede…Să moară mama! Cu ce-a dat în mine? Cu ce m-a lovit?

Nu și-a dat seama cu ce l-am lovit! De atunci n-a mai făcut nicio glumă cu mine…Doar îi atrăsesem atenția de mai multe ori că mie nu-mi plac glumele fizice” a încheiat Sensei Florentin Marinescu.

https://www.youtube.com/watch?v=c3vGyW_lieI

Sezonul de vis al fotbalului românesc

În sezonul 1985-1986, Steaua București avea să intre în posesia Cupei Campionilor Europeni. Elevii lui Emeric Ienei au reușit să elimine pe Vejle Boldklub (Danemarca): 1-1 și 4-1; Honved Budapesta (Ungaria): 0-1 și 4-1; Kuusysi Lahti (Finlanda): 0-0 și 1-0; Anderlecht Bruxelles (Belgia): 0-1 și 3-0; FC Barcelona 0-0 (0-0) 2-0 (după executarea loviturilor de departajare).

Un an mai târziu, Steaua București reușea să aducă în România și Supercupa Europei după ce învingea în finala de la Monte Carlo pe Dinamo Kiev, câștigătoare a Cupei Cupelor.

Bătaia din avionul Stelei. Unul dintre jucătorii importanți, lovit cu piciorul în gură de preparatorul fizic s-a produs după sferturile de finală ale competiției, când Steaua a reușit să elimine Kuusysi Lahti.

Urmăriți Playsport.ro și pe