VIDEO EXCLUSIV. Ana Bărbosu, fata de aur a gimnasticii românești, oprită în trafic de poliție și scoasă cu forța din mașină. Momentele de panică au fost o farsă

Marian Cărăvan 25.12.2020, 12:06
VIDEO EXCLUSIV. Ana Bărbosu, fata de aur a gimnasticii românești, oprită în trafic de poliție și scoasă cu forța din mașină. Momentele de panică au fost o farsă

La Campionatul European de gimnastică artistică feminină desfășurat în luna decembrie la Mersin, în Turcia, s-a remarcat o reprezentantă a României. Cu nu mai puțin de șase medalii s-a întors acasă Ana Maria Bărbosu. Playsport.ro vă prezintă în exclusivitate povestea gimnastei momentului în Europa. E noua fată de aur a gimnasticii românești.

De la groapa cu bureți, pe podiumul european

Ana Maria Bărbosu a „explodat” la Europeanul de gimnastică de acum câteva zile. Șase medalii de aur din tot atâtea posibile este bilanțul gimnastei al cărei nume se află pe buzele tuturor. Nici nu împlinise cinci ani ani, când a luat pentru prima oară contact cu sala de gimnastică de la Focșani. A fost preluată în scurt timp de antrenorii Cezar Stoica și Daniela Trandafir, care, cu multă migală, au făcut din Ana Maria Bărbosu o sportivă de mare succes la nivelul junioarelor. Și nu este singura.

„Am preluat la un moment dat vreo 11 fete născute în anul 2006, printre care se numără Ana Maria Bărbosu și Iulia Trestianu, ambele medaliate acum la Europenele de gimnastică ale junioarelor. Practic, le-am scos din groapa de bureți și am început să facem performanță.
După primii doi-trei ani, ne-am dat seama că au potențial, fiind foarte ambțioțioase, corecte și ascultătoare. Niciodată în cei aproape șapte ani de când am lucrat cu ele, nu am avut niciun fel de problemă din punct de vedere al prezenței la antrenamente, al conștiinciozității”, a spus antrenorul Cezar Stoica, de la Clubul Sportiv Școlar Focșani.

În urmă cu cinci ani, atât Ana Maria Bărbosu, cât și Iulia Trestianu au fost selecționate de antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang în programul „Țară, țară vrem campioane!”.

Ana Maria Barbosu si Iulia Trestianu se pregatesc la CSS Focsani cu antrenorii Cezar Stoica si Daniela Trandafir
Ana Maria Barbosu si Iulia Trestianu se pregatesc la CSS Focsani cu antrenorii Cezar Stoica si Daniela Trandafir

Ana Maria Bărbosu, noua fată de aur a gimnasticii românești. Evoluție fabuloasă la Europene și record absolut de medalii de aur

Are 14 ani și este legitimată la Clubul Sportiv Școlar Focșani. În urmă cu câteva zile, Ana Maria Bărbosu a făcut show total la Europenele de gimnastică ale junioarelor. După titlurile continentale cucerite cu echipa României și la individual compus, gimnasta din Vrancea a dat recital în finalele pe aparate. Nicio concurentă nu a avut șanse în fața româncei. Ana Maria Bărbosu a luat toate medaliile de aur. E noua fată de aur a gimnasticii românești. A fost pentru prima oară în istorie când o sportivă cucerește toate medaliile de aur la un Campionat European.

În finalele pe aparate ale junioarelor, Ana Maria Bărbosu a făcut posibil ca imnul României să fie intonat de patru ori în sala de la Mersin. A luat patru medalii de aur din tot atâtea posibile. A primit 13,975 la sărituri, 13,450 la paralele, 13,100 la bârnă și 13,250 la sol.

„Această performanță poate fi atinsă, dar niciodată depășită”, a spus tatăl Ana Mariei Bărbosu.

Din echipa de junioare a României au făcut parte: Ana Maria Bărbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Turcu. România a câștigat din nou titlul european pe echipe, după 28 de ani.

Farsa pusa la cale de autoritatile vrancene a fost de fapt o surpriza placuta
Farsa pusa la cale de autoritatile vrancene a fost de fapt o surpriza placuta

Farsă la sosirea acasă. „Am aflat că transportați o cantitate mare de aur”

Ana Maria Bărbosu și Iulia Trestianu au revenit la Focșani, unde se bucură de o scurtă, dar binemeritată vacanță. Dar, până să ajungă acasă, au avut parte de o farse, pusă la cale de autoritățile din Vrancea. O regie bine pusă la punct, la care a „complotat” și antrenorul de la clubul din Focșani.

„Am fost sunat de Cristi Irimia, consilierul președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Cătălin Toma. Am pus la punct această surpriză pentru fete. Noi știam că vor merge la Izvorani, pentru a-și ridica bagajele și a-și face testul Covid. Am ținut legătura cu colega mea (n.r. – Daniela Trandafir), care a fost arbitru la Europene, și cu părinții. Ei știau ce li se pregătește fetelor”, a povestit Cezar Stoica.

Antrenorul celei mai bune gimnaste junioare din România a oferit detalii despre derularea acțiunii.

„Ne-am întâlnit la intrarea în oraș, undeva pe la două noaptea. O mașină de poliție era amplasată undeva la 6-7 kilometri de oraș, pentru a fi totul pregătit când ajungeau sportivele noastre. Mașinile în care se aflau gimnastele au fost trase pe dreapta, au fost cerute actele și declarațiile pe propria răspundere, întrucât era trecut de miezul nopții. Apoi i-au rugat pe toți să coboare din mașini, spunându-li-se că au aflat că transportă o cantitate mare de aur”, dezvăluie antrenorul de la CSS Focșani.

Și atunci… surpriză.

„Au coborât toți din mașină, iar noi ne-am făcut apariția din spatele unei dube, cu flori. Și cu multe aplauze. Fetele au fost foarte emoționate. Un moment extraordinar și cu această mulțumim președintelui Consiliului Județean Vrancea”, a mai spus Cezar Stoica.

Ana Maria Barbosu, noua fata de aur a gimnasticii romanesti, e sportiva anului 2020 in Vrancea
Ana Maria Barbosu, noua fata de aur a gimnasticii romanesti, e sportiva anului 2020 in Vrancea

Ana Maria Bărbosu, sportiva anului 2020 în Vrancea

După performanța fabuloasă de la Campionatul European, Ana Maria Bărbosu a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2020 în Vrancea. Pe treapta a doua a podiumului s-a aflat, nici nu se putea altfel, colega sa, Iulia Trestianu, campioană europeană cu echipa României.

„Vă felicit din suflet! Sunteți mici, dar atât de importante, exact ca o comoară. Cam așa sunteți pentru noi, pentru Vrancea. Rugămintea mea este să aveți grijă și de copilăria voastră, să aveți grijă și de viitorul pe care vi-l puteți face. Sunt convins că deja știți ce veți face în viață, aveți totul planificat, dar nu uitați să mai fiți și copii”, a spus Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

Ana Maria Bărbosu (născută pe 26 iulie 2006) și Iulia Trestianu (19 iulie 2006) se bucură de o binemeritată vacanță. Pe 3 ianuarie se vor întoarce la Deva, unde își vor continua pregătirile la Centrul Național de Junioare, sub îndrumarea colectivului tehnic format din Lucian Sandu, Gina Gogean, Cristinel Micu și Cătălin Meran.

Sursa video: Cristi Irimia

Urmăriți Playsport.ro și pe