VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali, șofer de lux pentru un jucător transferat la Craiova. Poveste incredibilă din perioada în care purta mustață și nu-l cunoștea nimeni

Ștefănescu Dragoș / 12.08.2021, 15:34
VIDEO EXCLUSIV Gigi Becali, șofer de lux pentru un jucător transferat la Craiova. Poveste incredibilă din perioada în care purta mustață și nu-l cunoștea nimeni

FCSB este într-o revenire de formă evidentă în Liga 1. După ce în primele etape nu a avut evoluții convingătoare, echipa lui Gigi Becali traversează o perioadă bună. După victoria cu Gaz Metan, FCSB a urcat până pe locul 4 al Ligii 1. În exclusivitate pentru Playsport, a fost dezvăluit momentul inedit în care Gigi Becali a fost șofer de lux pentru un jucător transferat la Craiova.

FCSB – în revenire de formă

După eliminarea rușinoasă din Conference League, Gigi Becali a făcut câteva mutări în lotul echipei sale. După ce fotbaliștii Stipe Vucur și Zdenek Ondrasek au fost dați afară, patronul FCSB-ului a făcut un schimb de jucători cu CSU Craiova. Astfel, la FCSB au venit Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

Partida cu Gaz Metan Mediaș era extrem de importantă pentru echipa antrenată de Dinu Todoran. Roș-albaștri nu mai aveau voie să facă niciun pas greșit în Liga 1, deoarece distanța dintre ei și CFR Cluj putea crește și mai mult.
Partida a debutat spectaculos, FCSB-ul deschizând scorul în minutul 10, prin penalty-ul transformat de Florin Tănase. După mai multe ocazii ale roș-albaștrilor, medieșenii au restabuilit egalitatea în minutul 25, prin golul lui Matricardi. La finalul primei reprize, Gaz Metan putea trece în avantaj la șutul lui Iancu.

În repriza a doua medieșenii au mai avut o ocazie foarte mare de a marca prin Matricardi. Salvatorul FCSB-ului a fost tânărul Octavian Popescu. Întrodus în repriza a doua din postura de rezervă, Popescu a reușit să marcheze la câteva minute după intrarea în teren. După ce a driblat câțiva adversari, a păcălit defensiva medieșenilor cu un un-doi scurt cu Florin Tănase și a șutat perfect din afara careului. Partida s-a încheiat cu victoria FCSB-ului cu scorul de 2-1. În urma acestui rezultat FCSB a urcat pe locul 4 în Liga 1.

Gigi Becali apărat de Dumitru Dragomir

Cum implicarea lui Gigi Becali în toate problemele de la FCSB este de notorietate, multe voci din fotbalul românesc acuză implicarea latifundiarului din Pipera la echipa sa. Există însă și persoane care sar în apărarea lui Becali. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că implicarea lui Gigi Becali la FCSB este benefică.

Foarte bine face că se implică! Dacă un ziarist care nu a pus nici măcar mâna pe minge, nu mai spun piciorul, poate să vorbească de tactică, de strategii în fotbal, Gigi Becali, pe banii lui, de ce nu poate? El vorbeşte pe banii lui. Fotbalul este un spectacol, e ca şi cum ar cânta Pavarotti. Cântă Pavarotti, te duci şi cumperi bilet. Dacă îţi place, îl aplauzi. Dacă nu, îl iei la înjurături, că e democraţie. Aşa e şi aici. Ăsta e un spectacol. Te duci, te descarci înjurându-l şi spurcându-l pe Gigi Becali sau, când joacă echipa bine, îl aplauzi.

A, dacă el ar mai avea o subvenţie din partea primăriilor sau a vreunui minister, atunci da. Dar aşa, e pe banii lui, e jucăria lui. Numai că, bineînţeles că Gigi Becali face greşeli imense, dar le face pe banii lui”, a spus Dragomir, pentru ProSport.

Gigi Becali, șofer de lux pentru un jucător transferat la Craiova

Invitat la Playsport în cadrul emisiunii Playmaker, fostul fotbalist Romulus Buia a povestit un episod inedit cu Gigi Becali. În anul 1994 Buia s-a transferat la Universitatea Craiova. Fiind impresariat de Giovanni Becali, fostul fotbalist a rememorat evenimentele de atunci. Gigi Becali a condus mașina cu care Romulus Buia și Giovanni Becali au mers de la București la Craiova.