VIDEO EXCLUSIV | Un fost căpitan de la FCSB îl atenționează pe patronul Gigi Becali: „Pui o presiune enormă pe Tavi Popescu!” Mesaj clar și pentru antrenorul Toni Petrea

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.05.2022, 06:28
VIDEO EXCLUSIV | Un fost căpitan de la FCSB îl atenționează pe patronul Gigi Becali: „Pui o presiune enormă pe Tavi Popescu!” Mesaj clar și pentru antrenorul Toni Petrea

Sorin Ghionea, fost căpitan la FCSB, a explicat la PlaySport Live că banii eventualele sume de transfer care se vehiculează în jurul lui Octavian Popescu sunt exagerate și, mai mult, îi creează un deserviciu tânărului de doar 19 ani. Fostul fundaș central a spus că aceste declarații nu fac decât să pună o presiune suplimentară pe umerii fotbalistului, cu care s-ar putea să nu reușească să se descurce, în contextul vârstei sale foarte fragede.

Sorin Ghionea crede că cei de la FCSB pun o presiune prea mare pe Octavian Popescu

De asemenea, Ghionea a subliniat că, pentru ca un jucător tânăr, în speță Octavian Popescu, să poată trece peste această presiune este nevoie ca el să fie susținut în timpul jocurilor de coechipierii săi. Totodată, el i-a transmis indirect un mesaj și lui Toni Petrea. Fostul căpitan al FCSB-ului a spus că într-un vestiar este extrem de important ca antrenorul să aibă o anumită autoritate.

Sunt jucători cu calitate, nu la sumele exorbitante care se vehiculează. Sau, să dea Dumnezeu să fie, poate nu mă pricep. Pui o presiune enormă pe umerii coplilului, financiară, din partea suporterilor, din partea conducerii, din partea tuturor. El trebuie ajutat, echipa să-l ajute. Cred că autoritatea antrenorului într-un vestiar este foarte, foarte importantă. El te vede cum te pregătești, în ce formă ești, ce probleme ai”, a spus Sorin Ghionea la PlaySport Live. 

Cum vede fostul căpitan al echipei roș-albastre pierderea unui nou titlu în Liga 1

Totodată, Sorin Ghionea a vorbit și despre faptul că FCSB nu reușește să câștige titlul în Liga 1 în ultimii 7. El a spus că acest lucru este provocat și de intervențiile lui Gigi Becali în viața echipei. Dar, în același timp, le-a atras atenția și jucătorilor formației roș-albastre. El le-a transmis că evoluția lor din teren nu trebuie să fie influențată sub nicio formă de declarațiile patronului.

„Cred că ar trebui să își pună singuri întrebarea ce le lipsește. Cu siguranță știu răpunsul, dar nu vor să-l spună. În momentul în care nu prea ai foarte mare autoritate ca antrenor… Să dea Dumnezeu să rămână (n.r. Toni Petrea). Înseamnă că sunt mulțumiți de lucrul pe care l-a făcut. Este de actualitate că există implicarea patronului, dar tu ca sportiv, el nu se poate implica în calitatea ta. La ultimul meci, golul care s-a luat, chiar dacă s-a dat din offside. În același timp, au fost și meciuri când au egalat în minutul 93, 94.

Se pune presiune mare. Lipsa rezultatelor… Să ne aducem aminte de episodul Iași, la fel ultima fază, la un corner și un contraatac. Neparticipând în competiții europene, neatragand lângă tine sponsori cu bani, ai un anumit buget. Am citit că patronul trebuie să vină iar cu bani să suplimenteze”, a mai spus fostul campion în Liga 1 cu FCSB.

VIDEO EXCLUSIV. Sorin Ghionea tranșează disputa FCSB – CSA: „Eu am jucat pentru Steaua!”. Care sunt argumentele fostului fundaș central