VIDEO. L-a dat afară din casă pe Gică Hagi: „Ia-l de aici, că nu mai stau”. Moment incredibil cu antrenorul Farului Constanța

Giosanu Catinca / 04.08.2022, 09:01
VIDEO. L-a dat afară din casă pe Gică Hagi: „Ia-l de aici, că nu mai stau”. Moment incredibil cu antrenorul Farului Constanța

Gheorghe Hagi, manager și acționar la Farul Constanța, este cunoscut pe toate meridianele globului, însă nu multe persoane știu despre cum și când și-a descoperit tehnicianul pasiunea pentru fotbal. Fostul mare internațional a rememorat cu plăcere deciziile care l-au făcut unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti ai lumii.

Gheorghe Hagi, despre începuturile lui în fotbal: ”Te naști cu un har”

Gheorghe Hagi a povestit cum a început fotbalul, dar și ce greutăți a întâmpinat în momentul în care familia sa a descoperit că nu îi place matematica.

Cred că te naști cu un har. După, te perfecționezi. Te duci de la zero la infinit. Muncind foarte mult și repetând, la un moment dat ajungi la instinct și la automatism. Tehnica se învață, restul îți dau mămica și tăticul. Părinții reprezintă baza unui copil, ei îl influențează de la început. Tata era un om al familiei, care și-a asumat noțiunea de lider. I-a plăcut mereu să fie mândru de el. Totdeauna a vrut să performeze și să conducă. Era un conducător. Cred că de acolo mi se trage și mie.”, s-a confesat Gheorghe Hagi, într-un interviu pe care i l-a acordat lui Andi Moisescu, pe canalul său de pe Youtube.

Tehnicianul român și-a amintit cum reacționa tatăl său atunci când lua note mici la școală. Bărbatul  îl încuraja pe Hagi să facă fotbal, dar punea preț și pe carte.

Când nu luam note bune, nu îmi semna. Dacă nu aveam peste 7, el nu semna. Pe timpul nostru, ne trimiteau de la școală cu carnetul acasă să-l semneze părinții, ca aceștia să vadă ce note ai. Tata scria pe carnet: «Nu semnez», mă duceam cu el așa la școală.”, a mai spus Gheorghe Hagi.

„Pe o ureche îmi intra și pe cealaltă îmi ieșea”

Antrenorul echipei Farul Constanța spune că unchiul său a încercat să îl ajute să înțeleagă mai bine matematica, dar el nu era deloc interesat să lucreze suplimentar la această materie.

Fratele mamei era cel mai bun la matematică, a făcut facultatea la Iași. Avea zece pe linie. Pe toți i-a determinat să facă matematică. A încercat și cu mine, dar, după o lună, s-a lăsat. S-a dus la mama și i-a spus: «Ia-ți-l de aici, că eu nu stau». Îmi spunea, dar pe o ureche îmi intra și pe cealaltă îmi ieșea. Eu eram cu fotbalul. Și-a dat seama.

Eram la 14 ani, să intrăm la liceu și să facem meditație. Tata îmi spunea mereu să am patalamaua la mână. De aceea am și mers la facultate, îndemnat de părinți. Pe atunci nu ne gândeam că meseria fotbalului va continua și după ce te lași ca jucător, că se trăiește bine și după și poți fi director, președinte, director sportiv, la marketing, să conduci.”, a dezvăluit ”Regele”.

”Aveam tupeu în teren și riscam mult”

Tehnicianul spune că avea ambiție, mult entuziasm și curaj.

Eram un jucător foarte talentat, iute, care iubea fotbalul, avea ambiție, mult entuziasm și curaj. Aceasta am avut eu în mine, în structura mea, acea încredere mare în ce pot să fac. Aveam tupeu în teren și riscam mult, deși colegilor mei nu le convenea uneori, că trăgeam mult la poartă. Dar îmi plăcea să pasez și să marchez goluri. Orice persoană devine mare în timp dacă se dedică unei profesii.

Eu am iubit de mic fotbalul și mingea. Am încercat să mă joc cu balonul și să ajung la nivelul cel mai înalt. Mi-a plăcut să câștig. Ca să fii mare, trebuie să faci performanță.”, a mai spus antrenorul Farului.