VIDEO. Scandal monstru la Tirana după ce fanii au început să arunce cu sticle pe teren la meciul Albania – Polonia

Ștefănescu Dragoș / 13.10.2021, 09:17
VIDEO. Scandal monstru la Tirana după ce fanii au început să arunce cu sticle pe teren la meciul Albania – Polonia

Aseară s-au jucat mai multe meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Partida din Grupa I dintre Albania și Polonia a fost marcată de incidentele din tribune. A ieșit un scandal monstru la Tirana după ce fanii albanezi au început să arunce cu diverse obiecte pe teren.

Scandal monstru la Tirana

Aseară la Tirana s-a jucat meciul dintre Albania și Polonia. Cele două echipe erau pretendente pentru locul doi al Grupei I din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Partida s-a jucat într-o atmosferă incendiară creată de fanii albanezi care au umplut stadionul.

Pe tot parcursul partidei, fanii albanezi au pus o presiune imensă pe adversari. Lucrurile au luat o turnură neplăcută în minutul 77, după ce Swiderski a deschis scorul pentru naționala Poloniei. Fanii albanezi au început să arunce cu diverse obiecte în jucătorii polonezi care se strânseseră să celebreze golul marcat. Arbitrul Clement Turpin a întrerupt partida și a trimis cele două echipe la vestiare. După 20 de minute fotbaliștii au revenit pe teren. În timpul întreruperii, oficialii albanezi au încercat din răsputeri să-i convingă pe suporteri să nu mai arunce obiecte în teren.

La revenirea de la vestiare, echipa Albaniei nu a reușit să egaleze și astfel polonezii s-au impus cu scorul de 1-0. Înaintea partidei, Albania avea 15 puncte și se fla pe locul secund al grupei, în timp ce Polonia era pe poziția a treia cu 14 puncte. În urma victoriei obținute la Tirana, polonezii au urcat pe locul doi și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

Incidente grave la meciul Anglia – Ungaria

Aseară s-a jucat la Londra meciul Anglia – Ungaria, care face parte din Grupa I a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022. Și această partidă a fost marcată de câteva incidente grave produse în tribunele stadionului Wembley. Conform celor de la Sky Sports, la începutul partidei, fanii maghiari au pornit un conflict cu forțele de ordine britanice. Incidentul s-a declanșat după ce o parte dintre fanii Ungariei au batjocorit momentul în care jucătorii Albionului au îngenuncheat înainte de joc. Peter Smith, jurnalist Sky Sports prezent pe Wembley, a povestit incidentul.

Cineva din tribuna Ungariei a ridicat un mesaj care condamna gestul de a îngenunchea”, a spus jurnalistul britanic.

Forțele de ordine britanice au intervenit în acel moment, dar ultrașii maghiari au fost extrem de violenți. În urma incidentelor, un suporter maghiar a fost arestat.

Fotbaliștii din reprezentativa Ungariei nu au îngenuncheat în momentul în care fotbaliștii englezi au făcut acest gest, care face parte din mișcarea anti-rasism ”Black lives matter”.

Partida s-a terminat cu scorul de 1-1.