VIDEO | Top 10 goluri reușite de Gică Hagi în cariera sa

Simion Andrei / 16.04.2021, 18:04
VIDEO | Top 10 goluri reușite de Gică Hagi în cariera sa

N-au alții în carieră goluri marcate, câte capodopere a reușit Gheorghe Hagi pentru Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, Barcelona, Galatasaray și echipa națională.

Este aproape imposibil să realizezi un TOP 10 al celor mai frumoase goluri reușite de Rege. Primele două poziții sunt clare în opinia mult specialiști. Toate pozițiile ce urmează, pot varia în ierarhie. Câte personae, atâtea gusturi, atâtea variante. Un lucru este cert, Gheorghe Hagi a fost un talent extraordinar, cum rar poți vedea pe terenul de fotbal. Noi, românii, privind cu jind la acele vremuri în care aveam un fotbalist român în elita mondială.

Top 10 goluri reușite Gică Hagi în cariera sa

1. România – Columbia. Poate cel mai frumos gol din istoria fotbalului românesc. La Cupa Mondială din SUA 1994, „racheta” plecată din stângul lui Gheorghe Hagi a lăsat fără cuvinte o lume întreagă. România învingea Columbia cu 3-1, într-una din cele mai frumoase seri de după Revoluție.

2. Galatasaray – AS Monaco. Aduce puțin cu golul marcat în SUA, dar nu are o importanță atât de mare. A fost marcat „doar” în Liga Campionilor, în sezonul 2000/2001. Era greu să nu-l iubești pe Hagi, cu asemenea goluri marcate.

3. Real Madrid – Osasuna. Execuții marcă înregistrată Gică Hagi. A văzut portarul ieșit, iar „lunetistul” n-a iertat din cercul de la centrul terenului. Traiectorie perfectă, trasă suficientă, și gol de generic. Sezonul 1991/1992.

4. Real Madrid – Tenerife. Doar la Roberto Carlos mai vedeai astfel de execuții din lovitură liberă. Se întâmpla în același sezon 1991/1992, în care reușea 12 goluri pentru Real, doar în campionat.

5. Rapid Viena – Galatasaray. Gol fantastic marcat în preliminariile Ligii Campionilor. A pornit într-o cursă solitară, s-a distrat cu apărarea austriacă și l-a executat pe portar cu piciorul, teoretic mai slab – dreptul, printr-o scăriță perfectă. Sezonul 2000/2001.

6. Steaua – Dinamo. Poate cea mai valoroasă epocă a fotbalului românesc, cu două echipe incredibil de puternice – finele anilor 90. Golul lui Hagi este cu atât mai important. A fost o capodoperă marcă proprie, în vinclul prietenului Bogdan Stelea

7. Irlanda – România. În preliminariile Cupei Mondiale din Franța 1998, irlandezii habar n-au avut ce i-a lovit. O lovitură liberă de la peste 30 de metri, care s-a oprit direct sub bară. Hagi, omul care era capabil să-ți câștige un meci de unul singur.

8. Portugalia – România. O partidă amicală disputată la Lisabona, câștigată de tricolori, în 1985, cu 3-2. Golul trei a fost marcat de Hagi, printr-o execuție formidabilă.

9. Barcelona – Compostela. Gheorghe Hagi reușea unul dintre cele mai frumoase goluri pentru Barcelona. Era sezonul 1994/1995, iar Hagi strălucea în La Liga.

10. Karabukspor – Galatasaray. Gheorghe Hagi a fost sultan în Turcia. S-a distrat de câte ori a dorit cu fundașii adverși. Iată o mostră de încredere și rafinament.