Viitoarea adversară a Simonei: ”Simt că am o șansă să câștig!”. De ce are coșmaruri cu românca

Giosanu Catinca / 08.02.2021, 18:29
Viitoarea adversară a Simonei: ”Simt că am o șansă să câștig!”. De ce are coșmaruri cu românca

După victoria cu Lizette Cabrera, scor 6-2, 6-1, Simona Halep va juca în turul II de la Australian Open tot cu o australiancă. Adversara Simonei se simte pregătită să o înfrângă pe campioana noastră.

Când se joacă Simona Halep – Ajla Tomljanovic, în turul 2 de la Australian Open 2021

Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA, este următoarea adversară a Simonei Halep. În vârstă de 27 de ani, ea a depășit-o în prima manșă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe japoneza Misaki Doi ( nr 87 WTA).

Meciul se va disputa în turul 2 de la Australian Open, în urma victoriei categorice pe care românca a reușit-o în fața australiancei Lizette Cabrera. Concret, mult așteptata partidă va avea loc miercuri, 10 februarie. Deocamdată nu a fost anunțată ora de start, însă organizatorii vor stabili marți acest detaliu, iar ulterior va fi comunicat și publicului.

Deși crede că are o șansă să câștige în fața lui Halep, Ajla nu a obținut niciun titlu până acum. De-a lungul timpului, ea a jucat în patru finale: Hua Hin (2019), Rabat (2018), Seoul și Pattaya City (2015). După victoria cu Doi și-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open, calificarea în turul doi, pe care a mai reușit-o în 2014, 2015 și 2020.

Urmatoarea adversara a Simonei Halep e o diva a circuitului
Următoarea adversară a Simonei Halep e o divă a circuitului

Adversara Simonei: ”Simt că am o șansă să câștig!”

Ajla Tomljanovic este de părere că o poate învinge prima dată la Australian Open 2021.

Nu e niciodată ușor să joci împotriva unui cap de serie. Am jucat cu Simona de câteva ori, dar nu am învins-o niciodată. Dar întotdeauna au fost meciuri echilibrate. Simt că, dacă voi urma planul meu de joc, am o șansă să câștig. Tenisul este imprevizibil. Nu am nimic de pierdut.”, a spus jucătoarea de tenis.

Simona Halep (29 de ani,  și Ajla Tomljanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit, însă de fiecare dată s-a impus românca. Partidele dintre cele două sportive au fost echilibrate: scor 6-4, 7-5, în optimi la Adelaide, în 2020, 6-2, 3-6, 6-1, în turul I la Roland Garros, în 2019, și 4-6, 6-3, 6-3, în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, în 2018.

În ultimul meci cu ea, am stat prea departe de teren și m-am trezit târziu. Am fost aproape să o înving la Cincinnati, acel meci încă mă bântuie. Am condus cu 3-0 în decisiv. E vorba despre cum gestionezi finalurile de meci, de a-ți impune jocul în momentele cheie, lucruri pe care Simona Halep reușește să le facă. De aceea se află în top de atât de mult timp”, a mai spus Ajla Tomljanovic, la conferința de presă.